Κρούσμα σε «Leroy Merlin» -Ανησυχία για εργαζόμενους

Να παρθεί κάθε μέτρο για την προστασία των εργαζομένων στο κατάστημα «Leroy Merlin» του Πειραιά όπου το περασμένο Σάββατο 17 Οκτώβρη βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο της εταιρείας φύλαξης και να ενημερωθούν από την εταιρεία με τον πιο επίσημο τρόπο όλοι οι εργαζόμενοι, απαιτεί ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Όπως επισημαίνει: «η κυβέρνηση, αποδεικνύει κάθε μέρα το βασικό της μέλημα που δεν είναι άλλο από την διασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή που κουνάει το δάκτυλο της «ατομικής» ευθύνης, δεν παίρνει καμία απόφαση στο να υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα που να δεσμεύουν την εργοδοσία σε μαζικά τεστ, τακτικές απολυμάνσεις και ότι άλλο χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο δίνει το δικαίωμα στις μεγάλες εταιρείες του εμπορίου να μην παίρνουν κανένα μέτρο όσο αφορά την προστασία των εργαζομένων, ακόμα και να αποσιωπούν κρούσματα κορονοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί, αφήνοντας εκτεθειμένους στον κορονοϊό, τόσο τους εργαζόμενους του κλάδου όσο και τις οικογένειες τους».

Τελευταίο παράδειγμα, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, το κατάστημα της «Leroy Merlin» στον Πειραιά όπου η εργοδοσία δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζόμενων αφού ακόμα και η ενημέρωση έγινε τμηματικά και καθυστερημένα.

Έτσι, «υπάρχει η απαίτηση σήμερα να παρθεί κάθε μέτρο για την προστασία των εργαζομένων στο κατάστημα, να ενημερωθούν από την εταιρεία, με τον πιο επίσημο τρόπο, όλοι οι εργαζόμενοι. Επιβεβαιώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, η ανάγκη για επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, η συχνή απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος, η χορήγηση από την εταιρεία ασφαλών μέσων ατομικής προστασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «η τακτική της εταιρείας να κάνει τεστ σε «όσους εργαζόμενους θέλουν» κρύβει επιθυμία της να περιορίσει στο ελάχιστο το κόστος για την προστασία των εργαζόμενων».

Καταλήγοντας τονίζει: «Συνάδελφοι, δεν βάζουμε στη ζυγαριά τα δικαιώματά μας στην εργασία με την υγεία μας. Δυναμώνουμε το σωματείο μας, διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΡΟΥΣΜΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, LEROY, ΜΕΡΛΙΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!