κρουαζιερόπλοιο-silver-spirit-δώρισε-τον-εξο-454549
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2018 | 13:49

Κρουαζιερόπλοιο “Silver Spirit”: Δώρισε τον εξοπλισμό του σε ιδρύματα των Χανίων

Τη δωρεά του συνόλου του εξοπλισμού του σε ιδρύματα των Χανίων πραγματοποίησε σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι της Σούδας, παρουσία των τοπικών αρχών, το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» με σημαία Νήσων Μπαχάμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δομές του Δήμου Χανίων θα δοθούν 4.652 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ.

Το μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος, ιδιοκτησίας της εταιρίας Silversea Cruises αποφάσισε την διάθεση του εξοπλισμού του άνευ ανταλλάγματος και χωρίς σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου σημαντικών κοινωνικών δομών, σε μια περιοχή όπως τα Χανιά, όπου το πλοίο πραγματοποιεί προσεγγίσεις.

«Είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία για τη θερμή φιλοξενία που προσφέρει, τόσο στο πλοίο μας και όσο και στους ταξιδιώτες, που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους, γνωρίζοντας έτσι από κοντά τις ομορφιές της περιοχής των Χανίων. Παράλληλα, είναι μια συμβολική αναγνώριση για τη μεγάλη σημασία που έχει για τον προγραμματισμό προσεγγίσεών μας το λιμάνι της Σούδας, που για χρόνια μας προσφέρει υψηλής στάθμης υπηρεσίες» συμπληρώνει ο κ. Αλμπέρτης.

Από την πλευρά του, ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιάννης Γελασάκης ευχαρίστησε «την εταιρεία και προσωπικά τον κ. Αλμπέρτη για το στοίχημα που έβαλε να παρθεί η απόφαση για να έρθει εδώ το πλοίο. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια και μεγάλη προσπάθεια όλων των φορέων, του Λιμενικού Ταμείου, του Δήμου, της Περιφέρειας και φυσικά του ιδιωτικού τομέα, πετύχαμε, μπήκαμε στον χάρτη της κρουαζιέρας. Από δω και πέρα, μόνο θετικά μπορούμε να περιμένουμε σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτό το δείχνουν και τα νούμερα των πλοίων και τα νούμερα των επιβατών».

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι «είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη, που νιώθουμε απέναντι στην εταιρεία “Silversea Cruises” για την κοινωνική ευαισθησία, που επέδειξε με τη σημαντική αυτή δωρεά προς τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Ευχαριστούμε δε θερμά τον πράκτορα της εταιρείας, Γιάννη Γελασάκη, για τη συμβολή του στη δωρεά αυτή. Ο εξοπλισμός του πλοίου, δηλαδή τα συνολικά 4.652 τεμάχια, που παραλάβαμε και τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, θα διατεθούν άμεσα από μέρους μας για κοινωνικούς και κοινωφελείς σκοπούς, με προτεραιότητα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στο Δημοτικό Γηροκομείο, στα σχολεία, τις υπηρεσίες, καθώς και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη. Έχουμε ήδη μεριμνήσει, αναλαμβάνοντας το απαραίτητο κόστος της κάλυψης των φόρων και των δασμών, που προέρχονται από την τελωνειακή αξία των αντικειμένων» (σ.σ. 30.000 ευρώ περίπου), «ενώ έχουμε συντονίσει και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται σε συνεννόηση και συνεργασία με το Τελωνείο Χανίων, το Λιμεναρχείο Χανίων, την Τροχαία Χανίων και τον ναυτιλιακό πράκτορα της εταιρείας για την ολοκλήρωση της δωρεάς αυτής».