κρήτη-ζήτησαν-την-προστασία-του-δικασ-441844
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.08.2018 | 23:06

Κρήτη: Ζήτησαν την προστασία του δικαστηρίου από τον πρώην γαμπρό

Μήνυσε τον πρώην γαμπρό της για απειλή επειδή ο τελευταίος την τρομοκρατούσε προκειμένου να αποσύρει την καταγγελία που είχε κάνει σε σχέση με μια κλοπή στο σπίτι της.

Η γυναίκα είχε αναφέρει ότι μεταξύ των προσώπων που βρίσκονταν στο σπίτι της πριν αποκαλυφθεί η κλοπή ήταν και ο πρώην γαμπρός της. Αυτός, σύμφωνα με την καταγγέλουσσα, άρχισε να την απειλεί ότι θα την αφανίσει αν δεν ανακαλέσει.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η κόρη της και πρώην σύντροφος του κατηγορουμένου, η οποία κατήγγειλε ότι την κακοποιούσε και ότι έχει ζητήσει στο παρελθόν την βοήθεια του Σωματείου για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Υποστήριξε ακόμα ότι ζει διαρκώς υπό καθεστώς φόβου και ότι είναι αναγκασμένη να κυκλοφορεί συνοδεία συγγενικών και φιλικών προσώπων αφού τον βλέπει συνεχώς μπροστά της και την απειλεί.

Μητέρα και κόρη ζήτησαν με κλάματα την προστασία του δικαστηρίου

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, ωστόσο το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της απειλής, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης θα παραπεμφεί αρμοδίως, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία της κοπέλας περί κακοποίησης.

Πηγή: cretalive.gr