κρήτη-υπεξαίρεσε-13-εκ-ευρώ-και-οι-δικασ-531740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.04.2019 | 21:34

Κρήτη: Υπεξαίρεσε 1,3 εκ. ευρώ και οι δικαστές τον άφησαν ελεύθερο

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών αλλά η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον 49χρονο βασικό κατηγορούμενο για την κατηγορία της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση (χωρίς την επιβαρυντική περίσταση που πρότεινε η εισαγγελέας), για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού 1.300.000 ευρώ ενώ εργαζόταν σε εταιρεία σεκιούριτι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τρεις συγκατηγορούμενους του για την κατηγορία της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση.

Στον 49χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών και η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά στους τρεις συγκατηγορούμενους του, η κατηγορία μετατράπηκε από άμεση σε απλή συνέργεια ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Και οι τρεις άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, την οποία ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των τριών κ. Γιώργος Κοκοσάλης, την χαρακτήρισε «εύθραυστη», από την άλλη τόνισε ότι πηγαίνουν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, έχοντας ως «παρακαταθήκη» την αθωωτική πρόταση μίας κορυφαίας εισαγγελικού λειτουργού.