κρήτη-ξύπνησαν-μνήμες-από-την-δολοφον-720276
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2022 | 22:17

Κρήτη: Ξύπνησαν μνήμες από την δολοφονία ζευγαριού στο Σφηνάρι

Ξύπνησαν… μνήμες σήμερα από την άγρια δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισσάμου που έγινε τον Φεβρουάριο του 2015 καθώς η πολύκροτη υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Στο εδώλιο έκατσαν εκ νέου ένας 53χρονος και ένας 38χρονος οι οποίοι και συνελήφθησαν εκ νέου στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 μετά από την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της απόφασης της αθώωσής τους.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί με τους δύο κατηγορούμενους να δηλώνουν αθώοι και να λένε χαρακτηριστικά ότι δεν σκότωσαν αυτοί το ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και ότι ποτέ δεν έχουν πάει στο Σφηνάρι.

Μετά κατέθεσε ως πρώτη μάρτυρας η κόρη της 66χρονης – από τον πρώτο γάμο – η οποία σε ένα φορτισμένο κλίμα παρουσίασε νέες πτυχές της υπόθεσης ενώ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα πως «τη μανά μου τη βασάνισαν και την κατακρεούργησαν. Την σφάγιασαν, ενώ ο άντρας της ήταν πιο τυχερός καθώς τον χτύπησαν με ξύλο και τον μαχαίρωσαν. Την μητέρα μου την πήραν με σακούλα…». Έπειτα απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους είπε «ούτε ένα συγνώμη… ανδρείκελα».

Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε και αναμένεται να ξανασυνεδριάσει αύριο το πρωί.

Ποινές στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Υπενθυμίζεται ότι σε δις ισόβια κάθειρξη είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ηλικιωμένου ζευγαριού τον Φεβρουάριο του 2015 στο σπίτι τους στο Σφηνάρι στην Κίσαμο.

Το δικαστήριο έκρινε τους δύο άνδρες ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή καταδικάζοντας τον καθένα από αυτούς σε δις ισόβια. Επίσης, καταδικάστηκαν και για την απόπειρα ληστείας σε φυλάκιση τεσσάρων ετών έκαστος.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 οι τρεις άνδρες έφτασαν στο σημείο με το αυτοκίνητο του 49χρονου.

Οι δύο μπήκαν μέσα για αρπάξουν τα χρήματα του ζευγαριού και ο 47χρονος γιος, τους περίμενε στο αυτοκίνητο.

Οι δύο άνδρες, ο -τότε- 49χρονος μαζί με τον -τότε- 34χρονο είχαν ακινητοποιήσει τους δύο ηλικιωμένους και άρχισαν να τους χτυπούν με ξύλο και μαχαίρι, ζητώντας τους επιτακτικά να τους υποδείξουν, πού έχουν κρύψει τα χρήματα.

Από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκαν ο 78χρονος και η 66χρονη σύζυγος του, δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Οι δύο άνδρες ατάραχοι έψαξαν για τα χρήματα, δεν τα βρήκαν, βγήκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή.

Μάλιστα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική τοποθεσία.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία.