κρήτη-τρία-άτομα-κατηγορούνται-για-πα-505917
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.06.2019 | 16:05

Κρήτη: Τρία άτομα κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός στην Κρήτη κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία. Οι τρεις άνδρες γλύτωσαν τη σύλληψη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους καθώς είχαν στην κατοχή τους φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, τα οποία θα διαμοίραζαν σε ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών και αλλοδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες, χρήστες του διαδικτύου, κάνοντας χρήση τριών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατέχοντας και έχοντας πρόσφορο προς διαμοιρασμό 67 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και κατόπιν αλληλογραφίας με τις αρμόδιες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν οι επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούν στα προαναφερόμενα ηλεκτρονικά ίχνη.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρωινές ώρες της Τρίτης 28 και της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019, διενήργησε νομότυπες έρευνες στις οικίες των ανωτέρω σε περιοχές τις Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα και δύοκάρτες ψηφιακής αποθήκευσης, ψηφιακά πειστήρια, των οποίων αποκλειστικοί χρήστες ήταν οι ανωτέρω.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα πειστήρια, από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνελήφθησαν καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.