κρήτη-θα-έριχναν-μισό-κιλό-ηρωίνης-στα-461100
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2018 | 10:37

Κρήτη: Θα έριχναν μισό κιλό ηρωίνης στα στέκια του Ηρακλείου

Εντολές από έναν 62χρονο Έλληνα κρατούμενο ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα για υποθέσεις ναρκωτικών εκτελούσε ένα ζευγάρι που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών σε έναν υπαίθριο χώρο στο Ηράκλειο Κρήτης, την στιγμή που παραλάμβανε ηρωίνη από μια «καβάντζα» για να την προωθήσει στα στέκια χρηστών.

Οι επαφές που είχαν με τον κρατούμενο οι δυο Έλληνες, μια 38χρονη και ένας 47χρονος, είχαν υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών και παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις τους. Όταν απομακρύνθηκαν από το σημείο όπου είχαν κρυμμένο το παράνομο εμπόρευμά τους, ακινητοποιήθηκαν με την βοήθεια και ανδρών της Άμεσης Δράσης και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με 504 γραμμάρια ηρωίνης. Στο σπίτι του ζευγαριού, βρέθηκε και μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.

Στην προανάκριση επιβεβαιώθηκε ότι οι δράστες παρέλαβαν την ηρωίνη κατ’ εντολή του 62χρονου φυλακισμένου κι έτσι περιελήφθη και αυτός στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία η 38χρονη και ο 47χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.