Κρήτη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το κάπνισμα -Επεισοδιακό το πρώτο πρόστιμο

  • Απο stergios
  • 21 Δεκεμβρίου 2019 - 10:06
  • Comments Off

Το πρώτο πρόστιμο για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου “έπεσε” στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η επιβολή του πρώτου προστίμου ήταν επεισοδιακή και χρειάστηκε να σταλούν ενισχύσεις στο κλιμάκιο που διενεργούσε τον έλεγχο. Στον καταστηματάρχη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ και στον θαμώνα 50 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο θα είναι καθημερινοί στην πόλη του Ηρακλείου και πιο αυστηροί στην επιβολή προστίμων.

“Πρώτος μας στόχος ήταν οι παιδότοποι. Στους παιδότοπους το κάπνισμα απαγορεύεται ολοκληρωτικά. Μόνο στον δρόμο… Το ίδιο ισχύει και σε χώρους με αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι έλεγχοι δείχνουν ότι οι Ηρακλειώτες έχουν συμμορφωθεί στους χώρους αυτούς. Πλέον θα συνεχίσουμε πιο εντατικά με τα μαγαζιά… Σε καφετέριες και εστιατόρια το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο όταν τουλάχιστον δύο πλευρές είναι ανοιχτές”, ανέφεραν αστυνομικοί κύκλοι.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!