κρήτη-στον-εισαγγελέα-ο-αδελφοκτόνος-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2019 | 10:29

Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο αδελφοκτόνος – Πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι τον 72χρονο

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 49χρονος ξυλουργός ο οποίος το πρωί της Δευτέρας σκότωσε τον 72χρονο αδερφό του στην πλατεία της Ασή Γωνιάς.

Παράλληλα το μεσημέρι θα κηδευτεί ο 72χρονος που μετά από μία ζωή γεμάτη κόπους και σκληρή δουλειά στη Γερμανία, είχε επιστρέψει τα τελευταία 15 χρόνια στην Κρήτη.

Ο αδελφοκτόνος, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε προσωπικές διαφορές με τον 72χρονο, πυροβόλησε, σύμφωνα με το cretalive.gr, τουλάχιστον τρεις φορές στο κεφάλι το θύμα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, ο άτυχος 72χρονος ήταν ένας άνθρωπος ήρεμος και ευκατάστατος που μετά από χρόνια δουλειάς στο εξωτερικό είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του, όπου διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους συγχωριανούς του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 49χρονος δεν διατηρούσε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις με τον αδερφό του.

«Η συμπεριφορά του δράστη τον τελευταίο ένα με ενάμιση μήνα είχε χειροτερεύσει και οι περισσότεροι το απέδωσαν στο γεγονός ότι είχε χωρίσει από τη σύζυγό του» σχολίασε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο αδελφοκτόνος ενδεχομένως δεν έβλεπε με καλό μάτι το γεγονός ότι ο αδερφός του, είχε καταφέρει να τακτοποιηθεί οικονομικά, έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου εργαζόταν».

Από τις καταθέσεις που είχαν δοθεί μέχρι χθες, ο 49χρονος φέρεται να προσέγγισε τον αδερφό του, να είχαν μία ακόμα έντονη λεκτική διαμάχη και με ένα πιστόλι των 9mm που είχε μαζί του, τον πυροβόλησε τρεις με τέσσερις φορές. Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο εντόπισαν και περισυνέλεξαν τέσσερις κάλυκες.

Όπως προέκυψε από τις πληροφορίες που δόθηκαν, ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του, απομακρύνθηκε από το σημείο με μία μηχανή και χάθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την πρώτη στιγμή στο χωριό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ο 49χρονος αναζητήθηκε στο σπίτι και σε ένα ξυλουργείο που διατηρούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο, 160 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο μεταλλικά ελάσματα συγκράτησης φυσιγγίων. Λίγες ώρες μετά και αφού είχαν δοθεί στοιχεία του οχήματος στην Αστυνομία, ο δράστης του φονικού παραδόθηκε στους αστυνομικούς του τμήματος Αποκόρωνα, ενώ παρέδωσε και το όπλο που σκότωσε τον αδερφό του.