κρήτη-σώοι-οι-τουρίστες-που-χάθηκαν-στ-532117
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2018 | 14:43

Κρήτη: Σώοι οι τουρίστες που χάθηκαν στη θάλασσα

Αίσια έκβαση είχε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των συνολικά 10 τουριστών που χάθηκαν το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σούγιας και Παλαιόχωρας, κι ενώ έκαναν κανό υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η περιπέτεια ξεκίνησε όταν συνολικά 10 Γάλλοι τουρίστες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης δραστηριότητάς τους ξεκίνησαν με έξι κανό από τη Σούγια προκειμένου να πλεύσουν μέχρι την Παλαιόχωρα. Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο που επικρατούσαν με ισχυρούς ανέμους και έντονο κυματισμό δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν κατάλληλες για το εγχείρημά τους. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι της που εξελίχθηκε σε θαλασσινή περιπέτεια.

Το μεσημέρι, κι ενώ έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή του Ελιδέ, τα έξι κανό απομακρύνθηκαν από την ομάδα με αποτέλεσμα να χαθούν στη θάλασσα. Η κινητοποίηση του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας ήταν άμεση, καθώς ξεκίνησε επιχείρηση για τη διάσωσή τους με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ιδιωτών που έθεσαν στη διάθεση των αρχών τέσσερα σκάφη.

Οι πρώτες θετικές εξελίξεις ήρθαν από τις πρώτες κιόλας στιγμές της επιχείρησης, οπότε και εντοπίστηκαν αρχικά τα τέσσερα κανό και κατόπιν γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, το πέμπτο. Οι έρευνες συνεχίζονταν για τους δύο τελευταίους αγνοούμενους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο αργότερα.

Εν τέλει και οι 10 ριψοκίνδυνοι τουρίστες διασώθηκαν και επέστρεψαν στη στεριά σώοι. Για προληπτικούς ωστόσο λόγους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καντάνου προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.