κρήτη-πρόστιμο-1-500-ευρώ-σε-οδηγό-για-τρικ-864625
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2023 | 23:52

Κρήτη: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε οδηγό για τρικάβαλο με δύο σκύλους

ον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες οι φωτογραφίες με έναν άνδρα στην Κρήτη, ο οποίος κυκλοφορεί στο κέντρο των Χανίων, έχοντας πάνω στη μηχανή του δύο σκύλους.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το zarpanews.gr, φαίνεται ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος να οδηγεί με το κινητό στο χέρι και να έχει παρέα δυο σκύλους. Ο ένας κάθεται στα πόδια του οδηγού και ο άλλος στο πίσω μέρος όρθιος, με τα μπροστινά του πόδια στους ώμους του οδηγού.

Σύμφωνα με το Mega, άνδρες της Τροχαίας έκαναν έλεγχο στον άνδρα, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ. Μιλώντας στην εκπομπή «LiveNews», o οδηγός δίνει τη δική του εκδοχή.

«Έχω σταματήσει στην άκρη του δρόμου απλά δεν έχω κατέβει. Είχα ραντεβού εκεί στο ΚΕΠ που είναι στην δεξιά πλευρά, είμαι σταματημένος στο πεζοδρόμιο. Παίρνω έναν άνθρωπο τηλέφωνο που είχα ραντεβού στα ΚΕΠ να του πω ότι είναι κλειστά» ανέφερε ο κ. Γιάννης Κοτζαμπασάκης.

Ο 47χρονος ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας, καθώς ήταν σταματημένος και όχι εν κινήσει όσο μιλούσε στο κινητό. «Με τραβήξανε εκείνη τη στιγμή φωτογραφία εν αγνοία μου και δημοσίευσαν σε όλα τα site παραπληροφορώντας. Όχι ότι δεν το έχω κάνει, έχω μιλήσει πολλές φορές στο κινητό οδηγώντας, με τους σκύλους όχι τόσες πολλές. Μου γράψανε 1.500 ευρώ πρόστιμο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να προσαγάγουν του σκύλους στο Μέγαρο Χανίων» δήλωσε.

Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, όπως λέει ο οδηγός του δίκυκλου, ήταν επειδή δεν έφερε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα για τα δύο σκυλάκια. «Τα έχω, δεν τα κρατούσα, αυτή είναι η διαφορά. Ο ένας σκύλος δεν ήταν στο όνομά μου, αφού κατέθεσα την επόμενη μέρα χαρτιά και τον έβαλα στο όνομά μου, άρα το πρόστιμο είναι παράνομο».

«Είναι η ατραξιόν των Χανίων»

Με αυτόν το τρόπο, ο 47χρονος βγάζει βόλτα τον σκύλο του επί 13 χρόνια στα Χανιά. Ο ιδιοκτήτης τους δίνει το σύνθημα, ανεβαίνει πρώτα η μία σκυλίτσα στην πίσω θέση και μόλις καθίσει ο οδηγός ανεβαίνει να κάτσει μπροστά στα πόδια του και ο δεύτερος σκύλος.

«Η σκυλίτσα που είναι πίσω που αν δείτε με κρατάει, δεν κινδυνεύει ο σκύλος, την ξέρουν όλα τα Χανιά, το έχω από κουτάβι. Ο σκύλος στην ουσία είναι attraction για τα Χανιά, τον ξέρουν όλα τα Χανιά και οι τουρίστες τον λατρεύουν» τόνισε ο 47χρονος.

Τώρα που έχει και δεύτερο σκύλο στην κατοχή του, συνδυάζει τις βόλτες και ανεβαίνουν και οι τρεις τους στο μηχανάκι. «Τον τελευταίο χρόνο για κάποιο λόγο επειδή έχω πάρει και τον δεύτερο σκύλο και μάλλον προκαλεί εντύπωση ο δεύτερος σκύλος. Αν δεν την βγάλω εγώ με το μηχανάκι βόλτα όσο και να την βγάλω έξω με τα πόδια η σκύλα έχει κατάθλιψη».

«Εάν ήταν επικίνδυνο θα είχε γίνει κάτι 13 χρόνια»

Ο Γιάννης Κοτζαμπασάκης δήλωσε πως δεν είναι επικίνδυνο καθώς το κάνει 13 χρόνια. «Αν ήταν επικίνδυνο, θα υπήρχε κάποιο τροχαίο. Κατά τη δική μου γνώμη εάν ήταν επικίνδυνο θα είχε γίνει κάτι 13 χρόνια. Έχω δεν έχω τα σκυλιά στο μηχανάκι μου, αν είναι να πέσω θα πέσω. Από την εικόνα φαίνεται πως τα σκυλιά δεν κινδυνεύουν και ούτε εγώ κινδυνεύω. Δεν έχει τύχει ποτέ να πεταχτεί το σκυλί, ούτε εγώ έπαθα τίποτα. Στην παράνομη κλήση που μου έβαλαν, δεν είπε κανείς τίποτα. Να χαίρεστε την Δημοκρατία σας» δήλωσε ο 47χρονος οδηγός.