κρήτη-προφυλακιστέος-ο-40χρονος-που-κατ-709578
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2019 | 14:14

Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 40χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 40χρονος άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του, ηλικίας 31 ετών, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, στιγμές έντασης σημειώθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου, κατά τη μεταφορά του 40χρονου, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Εκεί, βρίσκονταν μέλη και των δύο οικογενειών, με τους συγγενείς της 31χρονης να ξεσπούν στην είσοδο του 40χρονου.

Η ένταση δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ οι αστυνομικοί μετέφεραν τον κατηγορούμενο στο γραφείο του ανακριτή.

Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή του Μασταμπά. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της. Αν και ο θάνατός της αποδόθηκε αρχικά σε άλλα αίτια, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε καθαρά ότι πρόκειται για δολοφονία.

Η κοπέλα έφερε εκχυμώσεις σε όλο της το σώμα από πολλαπλά χτυπήματα, υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι, και ίχνη από προσπάθεια στραγγαλισμού στο λαιμό.

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο 40χρονος, του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί αλλά ζήτησε κι έλαβε νέα προθεσμία για σήμερα καθώς όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, δεν είχαν λάβει ακόμη τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση.