κρήτη-πολλές-φορές-δεν-είχαμε-φαγητό-1187187
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.05.2023 | 08:04

Κρήτη: «Πολλές φορές δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι» – Tο δράμα των παιδιών που εγκατέλειψε η μητέρα τους

Ένα οικογενειακό δράμα φαίνεται πως ζουν τρία αδελφάκια, ηλικίας 9,7 και 5 ετών, τα οποία η μητέρα τους άφησε ολομόναχα για δύο μέρες στην Κρήτη.

Την τραγική οικογενειακή ιστορία αποκάλυψε το Cretalive.gr με το μεγαλύτερο από τα τρία αδέλφια να περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την εγκατάλειψη που βίωσαν τα παιδιά αυτά.

Ο βιολογικός πατέρας των τριών παιδιών, τα οποία παραμένουν φιλοξενούμενα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ειδοποιήθηκε και ταξίδεψε εκτάκτως από την Αθήνα όπου ζει και εργάζεται στην Κρήτη, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε να επικοινωνήσει με τα παιδιά του πολλούς μήνες καθώς η πρώην σύντροφος του τον είχε αποκλείσει από αυτά.

Τα δύο αδερφάκια μόλις αντίκρισαν τον πατέρα τους, στην παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου όπου φιλοξενούνται, έτρεξαν στην αγκαλιά του κλαίγοντας, ενώ το αγοράκι που αντιμετωπίζει προβλήματα παραπληγίας «έσκασε» στον μπαμπά του ένα πλατύ χαμόγελο. Δυστυχώς και ο βιολογικός πατέρας φέρεται να δυσκολεύεται να αναλάβει την επιμέλεια και την φροντίδα τους καθώς όπως υποστηρίζει εργάζεται και δεν έχει κάποιον συγγενή κοντά ώστε να μπορέσει να τα μεγαλώσει.

Είναι γροθιά στο στομάχι τα όσα περιέγραψε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας για τις συνθήκες διαβίωσης τους όσο ζούσαν όλοι μαζί, σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Παρακμιακές καταστάσεις με συνεχείς καυγάδες , φωνές και φτώχεια.

Όμως και όταν μετακόμισαν στην Κρήτη, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. «Ήταν πολλές φορές που δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι. Στο σχολείο δεν πηγαίναμε κάθε μέρα. Η μαμά δεν ξυπνούσε και έπρεπε να ταίσω τον αδερφό μου (το παιδί με την παραπληγία) φέρεται να εκμυστηρεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.

Το αγόρι αναφέρεται και στην άσχημη συμπεριφορά του νέου συντρόφου της μητέρας του. Όπως περιγράφει, μπορεί να μην τα χτυπούσε, όμως τους φώναζε και τους έβαζε τιμωρίες.

Αναφέρει ακόμα ότι «συχνά έφευγαν και πήγαιναν στο Ηράκλειο και έπιναν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό η μαμά αλλά δεν της το είχα πει ποτέ»

Για το περιστατικό για το οποίο συνελήφθη η μητέρα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για την κατηγορία της έκθεσης κατά συρροή, το αγοράκι περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η μητέρα απουσίαζε από την προηγούμενη ημέρα. Όταν βράδιασε την πήρε τηλέφωνο και της είπε να γυρίσει στο σπίτι επειδή πεινούσαν. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι θα πήγαινε ή θα έστελνε κάποιον, τα παιδιά έπεσαν τελικά να κοιμηθούν μόνα και σχεδόν νηστικά. Το μόνο που υπήρχε στο σπίτι ήταν λίγη φάβα.