κρήτη-πολεμικό-όπλο-είχε-ο-καλλιεργητ-487176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2018 | 11:09

Κρήτη: Πολεμικό όπλο είχε ο καλλιεργητής μεγάλης χασισοφυτείας

Η πρώτη μεγάλη χασισοφυτεία της χρονιάς εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο και μάλιστα οι δυο Έλληνες καλλιεργητές, που είχαν βάλει δυο Αλβανούς να την επιτηρούν, είχαν στην κατοχή τους ένα πολεμικό όπλο και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Η φυτεία, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 531 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου στο στάδιο της ανάπτυξης, βρέθηκε κατά την διάρκεια εξερεύνησης στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ασφαλείας , της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνης. Επί τόπου συνελήφθησαν οι Αλβανοί φύλακες ηλικίας 31 και 21 χρόνων και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και χώρους που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες, ένας 40χρονος και ένας 52χρονος, όπου βρέθηκαν τα όπλα, φυσίγγια, εννέα κινητά και 1.000 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες, όπως και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 52χρονου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης κατηγορούμενοι για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ στους δύο Έλληνες απαγγέλθηκε και η κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.