κρήτη-oικιακή-βοηθός-ξάφρισε-11-300-ευρώ-α-576872
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2020 | 10:20

Κρήτη: Oικιακή βοηθός «ξάφρισε» 11.300 ευρώ από ηλικιωμένο

Μόλις τέσσερα 24ωρα κράτησε η… υπηρεσία μιας Βουλγάρας που προσελήφθη ως οικιακή βοηθός στο σπίτι ενός ηλικιωμένου που ζει μόνος στην περιοχή της Χαλέπας στα Χανιά! Τόσο χρειάστηκε για να δει πού φύλαγε το κομπόδεμά του, να το «βουτήξει» και να γίνει καπνός!

Όπως κατήγγειλε ο άτυχος 87χρονος στους αστυνομικούς της Ασφαλείας, η αλλοδαπή που του συστήθηκε με το όνομα «Γιάννα» εργάστηκε για τέσσερις ημέρες, στο διάστημα των οποίων μαγείρευε και καθάριζε το σπίτι του. Στην πραγματικότητα, όμως, παρακολουθούσε τις κινήσεις του και διαπίστωσε από πού έπαιρνε χρήματα για να πληρώνει το σούπερ μάρκετ και άλλες υποχρεώσεις.

Την τέταρτη ημέρα, η Βουλγάρα του ζήτησε μια μέρα άδεια, αλλά όταν πέρασε αυτή δεν εμφανίστηκε. Ο 87χρονος υποψιάστηκε ότι κάτι κρυβόταν πίσω από την εξαφάνισή της και ξεκλείδωσε τη ντουλάπα όπου έκρυβε τις οικονομίες του, για να διαπιστώσει με έκπληξη ότι είχαν κάνει φτερά 11.300 ευρώ! Αμέσως ενημέρωσε τις αρχές και οι αστυνομικοί διενεργούν έρευνες για να εντοπίσουν τη «μακρυχέρα» οικιακή βοηθό.