κρήτη-ναρκωτικά-μαχαίρια-και-σουβλιά-962611
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.12.2022 | 14:30

Κρήτη: Ναρκωτικά, μαχαίρια και σουβλιά βρήκαν σε έξι κελιά Αλβανών στις φυλακές Χανίων

Πλήθος αυτοσχέδια όπλα, ναρκωτικά, συσκευές επικοινωνίες, αλλά και σημειώσεις που εξετάζεται σε τι αφορούσαν, έφερε στο φως η εκτεταμένη έρευνα που έγινε το πρωί της Παρασκευής σε έξι κελιά του καταστήματος κράτησης Κρήτης 1 στα Χανιά, όπου διαμένουν συνολικά 13 κρατούμενοι.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε σκληρούς Αλβανούς κρατουμένους που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, παροχή προστασίας και διακίνηση ναρκωτικών, με κάποιους από τους οποίους φαίνεται να συνδεόταν ο 41χρονος που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστου μέσα σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη. Μεταξύ αυτών που ελέγχθηκαν, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα, Κλοντιάν Λεκοτσάι. Γι’ αυτό, εκτός από την Ασφάλεια Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συμμετείχαν και αστυνομικοί από τα τμήματα Ανθρωποκτονιών και Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν μπλοκ και τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις τα οποία εξετάζονται, τέσσερις αυτοσχέδιες μεταλλικές λάμες, τρία ξυράφια, δυο αυτοσχέδια μαχαίρια, τρία ξύλινα σουβλιά, μια αυτοσχέδια λόγχη, 41 μεταλλικά καπάκια, ένα τμήμα από μεταλλικό τσιμπιδάκι με αιχμηρή άκρη, έξι συσκευασίες με συνολικά 5,9 γραμμάρια κάνναβης, μια συσκευασία με 0,4 γραμμάριο ηρωίνης, ένα τσιγαριλίκι, έξι χάπια και τρεις συσκευασίες με τμήματα χαπιών, δυο κινητά τηλέφωνα, ένας φορτιστής, δυο κάρτες μνήμης, ένα memory stick και δυο συσκευές USB.