κρήτη-κατάσχεση-χιλιάδων-προϊόντων-167402
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.04.2018 | 23:13

Κρήτη: Κατάσχεση χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού»

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων και δράσεων που αναπτύσσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων χθες (26.04.2018) το βράδυ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην πόλη του Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, του Τελωνείο Ηρακλείου και με την υπηρεσιακή συνδρομή το Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ηρακλείου.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους, συνελήφθη 44χρονη Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

244.755 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) διαφόρων επώνυμων εταιρειών,

34.500 τεμάχια με πλαστά σήματα γνωστών εταιριών,

3.828 κυτία συσκευασίας προϊόντων και

κατάλογοι πώλησης απομιμητικών προϊόντων.

Η οικονομική ζημιά των δικαιούχων των σημάτων, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη θα ξεπεράσουν τα 150.000 ευρώ.

Τα ανωτέρω προϊόντα κατασχεθήκαν και παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.