κρήτη-ιερέας-είχε-στην-κατοχή-του-δεκά-1189008
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.09.2023 | 10:02

Κρήτη: Ιερέας είχε στην κατοχή του δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε… τάπερ και κατσαρόλες

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών, έχει τεθεί ιερέας ο οποίος λειτουργεί σε ενορία στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν μη καταγεγραμμένες θρησκευτικές εικόνες, αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive.gr, η αστυνομική έρευνα έχει ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών περί «περίεργων δεμάτων που λάμβανε κυρίως μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφορών», οι οποίες και οδήγησαν σε έρευνες τόσο στο σπίτι του ιερέα, όσο και στο ναό όπου είναι εφημέριος, με τις εικόνες που εντοπίστηκαν να κατάσχονται, προκειμένου να ερευνηθεί αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες ήδη εξετάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, οι οποίοι και αποφάνθηκαν ότι είναι πολύ παλιές.

Όσον αφορά στο χρηματικό ποσό που βρέθηκε σε μετρητά σπίτι του, και πιο συγκεκριμένα μέσα σε κατσαρόλες και τάπερ φαγητού, ήταν της τάξεως των 150 – 170 χιλιάδων ευρώ. Πλέον ερευνάται το πώς βρέθηκαν τόσο παλιές εικόνες στην εκκλησία όπου λειτουργεί ο ιερέας, καθώς και η προέλευση των μετρητών, ενώ για την υπόθεση ήδη σχηματίζεται η σχετική δικογραφία.