κρήτη-φόβος-για-βεντέτα-μετά-τη-δολοφο-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.03.2018 | 10:55

Κρήτη: Φόβος για βεντέτα μετά τη δολοφονία 17χρονου

Εκτός Κρήτης, ξεριζωμένη από τα πάτρια εδάφη υπό τον φόβο της βεντέτας, παραμένει η οικογένεια του δράστη της δολοφονίας 17χρονου από το Ροτάσι. Το άτυχο παλικάρι έπεσε νεκρό από πισώπλατη μαχαιριά που του κατάφερε στη διάρκεια εκτεταμένης συμπλοκής ένας άλλος 17χρονος, με τον οποίο είχαν μεγαλώσει μαζί από παιδιά στο χωριό. Τα σπίτια τους ήταν σε απόσταση αναπνοής και τα ποιμνιοστάσια τους δίπλα-δίπλα. Η σφοδρή αντιδικία χρόνων για τα βοσκοτόπια – διαμάχη που πέρασε από γενιά σε γενιά – οδήγησε τις δύο οικογένειες στην ανείπωτη τραγωδία. Τις «μπόλιασε» με μίσος.

Παρά τις προσπάθειες για «σασμό» που είχαν γίνει, παρά τη συντεκνιά, το κακό δεν άργησε να γίνει και να διαλύσει τις ζωές τους: ένας 17χρονος βρέθηκε στο χώμα, ένας άλλος 17χρονος στη φυλακή. Η οικογένειά του υπό τον φόβο να συνεχιστεί ο κύκλος του αίματος εγκατέλειψε τα υπάρχοντά της και πλέον έχει εγκατασταθεί σε περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Αυτή ήταν και η απαίτηση του πατέρα του άτυχου παλικαριού.

Μιλώντας στην «Πατρίς» μία εβδομάδα μετά τη φονική συμπλοκή, ο τραγικός πατέρας είχε διαμηνύσει ότι όσο ζει και αναπνέει, εκείνοι (δηλαδή τα μέλη της άλλης οικογένειας) δεν θα ξαναπατήσουν στο χωριό. «Το χρωστώ στον εαυτό μου και τον Γιώργη μου» μας είχε πει.

Ο δράστης της δολοφονίας, ο οποίος είναι πλέον ενήλικος, έχει αποφυλακιστεί εδώ και πολύ καιρό. Τον Δεκέμβριο του 2014 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Τότε είχε δηλώσει συντετριμμένος από το κακό που έγινε, υποστηρίζοντας ότι βλέπει τον αδικοχαμένο Γιώργη τις νύχτες στον ύπνο του. Ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να τον χτυπήσει για να σώσει την δική του ζωή.