κρήτη-ένοχος-ξανά-για-τον-θάνατο-του-νε-441844
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2018 | 17:46

Κρήτη: Ένοχος ξανά για τον θάνατο του νεαρού εναερίτη

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ο υπάλληλος της ΔΕΗ που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και 8 μηνών για τον φρικτό θάνατο ενός 30χρονου εναερίτη, ο οποίος κεραυνοβολήθηκε.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2011 στις Δαφνές, όταν ο άτυχος άνδρας είχε μεταβεί, ως μέλος συνεργείου της ΔΕΗ στον υποσταθμό της περιοχής προκειμένου να αποκαταστήσει βλάβη που είχε υπάρξει κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Ωστόσο, τη στιγμή της αναρρίχησής του ο 30χρονος τεχνικός χτυπήθηκε από το ρεύμα με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά εγκαύματα. Μολονότι μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε υπάλληλος της ΔΕΗ, επειδή θεωρήθηκε ότι έδωσε λανθασμένες οδηγίες στο συνεργείο της επιχείρησης με αποτέλεσμα την τραγική εξέλιξη.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.