κρήτη-δικάζεται-υπάλληλος-σεκιούριτ-274948
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.11.2022 | 10:30

Κρήτη: Δικάζεται υπάλληλος σεκιούριτι για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ

Σήμερα (02\11) πραγματοποιείται η δίκη του πρώην υπαλλήλου φύλαξης που φέρεται να είχε αφαιρέσει το πόσο των 1,3 εκατ. ευρώ από μηχάνημα ανάληψης μετρητών. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ο 52χρονος σήμερα άνδρας, είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 52χρονο, είχαν δικαστεί και καταδικαστεί επίσης, άλλοι τρεις άνδρες, στους οποίους υποβλήθηκαν ποινές φυλάκισης τριών ετών για «απλή συνέργεια».

Ο δράστης εργαζόταν ως ασφάλεια σε εταιρεία security από το 2008, ενώ η δράση φέρεται να διήρκησε από τις αρχές του 2014, μέχρι και τον Μάιο του 2015.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως είχε βρει τρόπο να ανοίγει τις ειδικές κασετίνες, με τις οποίες μεταφέρονταν τα χρήματα για τα ΑΤΜ, χωρίς να σπάει τις σφραγίδες ασφαλείας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ο 52χρονος αφαιρούσε σταδιακά χρηματικά ποσά, τα οποία ειδοποιείτο. Μάλιστα, φέρεται να υπεξαίρεσε σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο περισσότερα από 700.000 ευρώ. Ενώ σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, μέσω του οποίου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρέθηκε μέσα σε μια μέρα να έχει υπεξαιρέσει, επιπλέον, περίπου 530.000 ευρώ!

Ειδικότερα, τον Μάιο του 2015 ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του, στην εταιρεία security, περίπου 530.000 ευρώ. Συνολικά, το ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο 52χρονος ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ.

Στην απολογία του ο 52χρονος είχε υποστηρίξει, πως έκανε ό, τι έκανε λόγω του εθισμού του στον τζόγο. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει πάρα πολλά χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να απευθυνθεί σε τοκογλύφους, όπου εν συνεχεία οι τελευταίοι άρχισαν να τον απειλούν. Ο 52χρονος είχε αναφέρει ακόμη ότι, αφού άρπαξε χρήματα από χρηματοκιβώτιο στην εταιρεία security όπου εργαζόταν, μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να ξεχρεώσει τους τοκογλύφους. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να κατονομάσει τους τοκογλύφους, ωστόσο υποστήριξε ότι τον κρατούσαν όμηρο για εννέα συνεχόμενες μέρες, πριν τελικά τον αφήσουν να φύγει.

Να τονισθεί, πως ο 52χρονος είχε καλύψει τους τρεις συγκατηγορούμενούς του, καθώς είχε πάρει πάνω του την ευθύνη για τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από ΑΤΜ.