κρήτη-χειροβομβίδες-και-εκρηκτικά-στ-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.07.2018 | 10:37

Κρήτη: Χειροβομβίδες και εκρηκτικά στο μαντρί μιας οικογένειας

Έτοιμοι για… πόλεμο ήταν πατέρας και γιος με τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά που είχαν κρυμμένα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούν μέσα στο οικογενειακό τους αγροτεμάχιο στην περιοχή Μαλάθυρο του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά!

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής, της Ασφάλειας Χανίων και του Τ.Α.Ε. συνέλαβαν τον 68χρονο ιδιοκτήτη του χωραφιού και τον 31χρονο γιο του που χειρίζεται τα αιγοπρόβατα και έκαναν έρευνα στο μαντρί και το σπίτι του, τα οποία «χτένισαν» και βρήκαν σε διάφορα σημεία τον παράνομο οπλισμό που είχαν κρύψει.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν οκτώ χειροβομβίδες, 499 φυσίγγια και 936 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τρεις γεμιστήρες από πολεμικά όπλα, 24 πυροκροτητές, 120 βολίδες, 22 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, ένα εξάρτημα πιστολιού και μια ξιφολόγχη, τα οποία κατασχέθηκαν. Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών, αλλά η προανάκριση διερευνά τυχόν διασυνδέσεις τους με κυκλώματα παρανομίας.