κρήτη-χαμός-με-μεθυσμένο-επιβάτη-σε-πτ-1060060
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2022 | 19:54

Κρήτη: Χαμός με μεθυσμένο επιβάτη σε πτήση -Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Στο κρατητήριο αντί για τον προορισμό του, το Μπόντρουμ της Τουρκίας, κατέληξε ένας Πολωνός, απείθαρχος επιβάτης πτήσης, ο οποίος κατέβηκε άρον άρον από το αεροσκάφος, όταν αυτό προσγειώθηκε στο Ηράκλειο, όπου τον περίμεναν οι αστυνομικοί.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/9). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 31χρονος επιβάτης, υπό την επήρεια μέθης, προκάλεσε αναστάτωση στην πτήση με την προκλητική συμπεριφορά του και παρά τις συστάσεις πιλότου και πληρώματος, συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους και των επιβατών.

Όταν το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση transit, από το Άμστερνταμ με προορισμό το Μπόντρουμ και ενδιάμεσο σταθμό το Ηράκλειο, προσγειώθηκε στο “Ν. Καζαντζάκης” ο πιλότος ζήτησε την απομάκρυνση του μεθυσμένου επιβάτη, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα του αερολιμένα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα. Ο 31χρονος, με εντολή της εισαγγελικής αρχής αφέθηκε ελεύθερος και αναχώρησε από το τμήμα, μετά την κατανάλωση επαρκούς για την ανάκτηση της νηφαλιότητάς του ποσότητας καφεΐνης.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε προκληθεί αναστάτωση σε πτήση από Πράγα για Ηράκλειο, με δύο Τσέχους οι οποίοι λογομάχησαν μέσα στο αεροπλάνο, ενώ ήταν και οι δύο υπό την επήρεια αλκόολ.