κρήτη-ασθενής-επιτέθηκε-με-βαναυσότη-364670
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.06.2018 | 15:49

Κρήτη: Ασθενής επιτέθηκε με βαναυσότητα σε νοσηλεύτρια

Ένα νέο περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος εργαζόμενου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο καταγράφηκε την Τετάρτη, με τους συναδέλφους της παθούσας να είναι εξοργισμένοι, δηλώνοντας απροστάτευτοι!

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είναι στο «ίδιο έργο θεατές», λέγοντας για μια ακόμη φορά πως το περιστατικό βιαιοπραγίας στο Τ.Ε.Π του νοσοκομείου, φανερώνει με περίτρανο τρόπο, το μέγεθος του προβληματος.

Συγκεκριμένα, στην χθεσινή εφημερία (13.6.2018), μια νοσηλεύτρια έπεσε θύμα βιαιοπραγίας, από ανοϊκό ασυνόδευτο ασθενή, ο οποίος καταφέρθηκε εις βάρος της και της προκάλεσε χτύπημα στο κεφάλι.

Δυστυχώς παρά τις επίμονες διαχρονικές απαιτήσεις των εργαζόμενων για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου – όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου νοσοκομείου- αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς η φύλαξη και η ελεύθερη διακίνηση ασθενών και συνοδών στο Τ.Ε.Π προκαλεί έντονα λειτουργικά και σοβαρά γεγονότα, που δυσχεραίνουν τόσο την λειτουργία του τμήματος αλλά και την ψυχολογική πίεση των εργαζομένων.

«Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα, προφασιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;

Ως πότε θα αγνοείτε την σωματική ασφάλεια των εργαζομένων;

Ως πότε θα γινόμαστε έρμαια της δικής αναποτελεσματικότητας;

Σας καλούμε λοιπόν σε μια επόμενη εφημερία να παρευρεθούμε όλοι μαζί στον χώρο του Τ.Ε.Π( καθ’όλη την εφημερία, για να γίνει επί τόπου αυτοψία της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών…», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Σωματείου.

Η απάντηση του αναπληρωτή διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου

Το ekriti επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διοικητή του Βενιζελείου Γιώργο Μοσχοβάκη, ο οποίος δήλωσε: “Όταν ενημερώθηκα για το περιστατικό, ήμουν έτοιμος να υποβάλλω μήνυση εναντίον του ασθενούς, ωστόσο διαπίστωσα ότι επρόκειτο για καρκινοπαθή με άνοια. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν, και δεν μπορούν να προληφθούν, ακόμα και αν υπήρχε η τέλεια φύλαξη στο νοσοκομείο. Για τη φύλαξη στο Βενιζέλειο, πρέπει να πω ότι από τα 7 άτομα αυξήσαμε τη δύναμη στα 9. Χωρίς να δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος, θεωρώ ότι η κατάσταση δε μπορεί να χαρακτηριστεί απαράδεκτη”.

Πηγή: ekriti.gr