κρίσιμες-ώρες-για-τον-φιλιππίδη-871443
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.07.2021 | 11:37

Κρίσιμες ώρες για τον Φιλιππίδη

Στο προσκήνιο επανέρχονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο από γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Πέραν του Λιγνάδη που αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη αντιμέτωπος με δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού βρίσκεται και ο επίσης γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία παρά τις όποιες καθυστερήσεις καθώς εδώ και ένα μήνα την μελετά, αναμένεται σύντομα να τον καλέσει σε απολογία.

Το πιθανότερο είναι να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση στη συνέχεια θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας – σημειώνεται ότι μέχρι τώρα είχε αποφύγει να προσέλθει αυτοπροσώπως στις αρμόδιες αρχές – προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις και να κριθεί η προσωρινή ή μη κράτησή του.

Από τις τρεις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, όπου η καταγγέλλουσα φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Πηγή: nassosblog.gr