κρατούσαν-φυλακισμένα-42-άγρια-πτηνά-στ-734981
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.02.2020 | 15:09

Κρατούσαν φυλακισμένα 42 άγρια πτηνά στη Νάξο

Για δεύτερη φορά μέσα σε δυόμισι μήνες, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος στη Νάξο έβαλαν τέλος στην αιχμαλωσία δεκάδων άγριων πτηνών της ελληνικής ορνιθοπανίδας, τα οποία κρατούσαν παράνομα φυλακισμένα μέσα σε κλουβιά δυο κάτοικοι του νησιού ηλικίας 50 και 75 χρόνων.

Οι καταγγελίες τις οποίες έκανε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου επαληθεύτηκαν από την επιτόπια έρευνα καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, που είναι πατέρας και γιος, είχαν αιχμαλωτίσει συνολικά 42 άγρια πτηνά μεταξύ των οποίων καρδερίνες, λούγαρα, σπίνους, φανέτα, τσιφτιάδες και άλλα. Τα πτηνά παραδόθηκαν στον Σύλλογο για να απελευθερωθούν, ενώ κατασχέθηκαν σύνεργα παγίδευσης και αιχμαλωσίας και οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2019, αστυνομικοί είχαν κάνει αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι ενός κατοίκου της Χώρας με εντολή της Εισαγγελίας και διαπίστωσαν ότι κρατούσε φυλακισμένα δεκάδες άγρια πτηνά, των οποίων η αιχμαλωσία απαγορεύεται! Ο δράστης είχε στήσει στην αυλή του και μέσα στην κατοικία του αυτοσχέδια κλουβιά, μέσα στα οποία ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε ακαθαρσίες δεκάδες περιστέρια διαφόρων ειδών, άγρια ωδικά πτηνά, ένας φασιανός που είχε παγιδεύσει με ξόβεργες, αλλά και κότες, ακόμη και κουνέλια