κοζάνη-συνελήφθη-42χρονη-επειδή-ξάφριζ-429082
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.12.2017 | 13:12

Κοζάνη: Συνελήφθη 42χρονη επειδή ξάφριζε ηλικιωμένη

Πρόλαβε να ξοδέψει ένα μέρος από τα χρήματα που ξάφρισε όταν τρύπωσε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης σε περιοχή της Κοζάνης, μια 42χρονη Ελληνίδα με… «μακριά» χέρια, πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Σερβίων- Βελβεντού οι οποίοι εξιχνίασαν άμεσα την κλοπή.

Η δράστιδα μπήκε μέρα- μεσημέρι στο σπίτι της ανυπεράσπιστης 82χρονης, άρπαξε 245 ευρώ και έφυγε τρέχοντας χωρίς να καταφέρει να την εμποδίσει η ηλικιωμένη. Ωστόσο, συγκράτησε τα χαρακτηριστικά της και την περιέγραψε στους αστυνομικούς, οι οποίοι την εντόπισαν σε κοντινή περιοχή και της πέρασαν χειροπέδες. Όμως, δεν βρήκαν όλο το ποσό πάνω της. Η 42χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης κατηγορούμενη για κλοπή, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται για το ενδεχόμενο να έχει ξαφρίσει και άλλους ηλικιωμένους.

Επιπλέον, ένας ανήλικος μόλις 14 χρόνων ήταν ένας από τους δυο Έλληνες που έκλεψαν ένα αλυσοπρίονο, 30 ευρώ και προσωπικά έγγραφα από το αυτοκίνητο 55χρονου Αλβανού στην κοινότητα Στεναίτικα της Αχαΐας. Ο πιτσιρίκος συνελήφθη μαζί με έναν 25χρονο από αστυνομικούς της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι βρήκαν τα κλοπιμαία και τα επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του οχήματος. Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που περιλαμβάνει τους γονείς του 14χρονου, με την κατηγορία της πλημμελούς εποπτείας ανηλίκου.

Τέλος, το σπίτι μιας 57χρονης στην Πάτρα αποπειράθηκε να διαρρήξει ένας 21χρονος Αλγερινός, αλλά έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια η οποία ειδοποίησε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου ανακρίνεται και για άλλες διαρρήξεις, πριν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.