κοζάνη-μητέρα-καταγγέλλει-bullying-στον-10χρο-743605
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.05.2022 | 17:06

Κοζάνη: Μητέρα καταγγέλλει bullying στον 10χρονο γιο της – “Συμμαθητής του έριξε δύο μπουνιές στο μάτι”

Σχολικό εκφοβισμό και bullying καταγγέλλει η μητέρα ενός 10χρονου αγοριού στο δημοτικό σχολείο Λευκοπηγής στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο γιος της έχει διαγνωσθεί με ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας), γεγονός που έχει πιστοποιηθεί και από κρατικούς φορείς.

“Πριν μία εβδομάδα ο γιος μου ο οποίος έχει διαγνωσθεί με ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας), που σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρακολουθεί όλη την ώρα του μαθήματος χωρίς να κουνιέται και να μην αποσπάται η προσοχή του. Έχει πάρει τη διάγνωση από κρατικούς φορείς και δικαιούται ειδική δασκάλα μαζί του στον χώρο του σχολείου. Την πρώτη χρόνια που πήγε στο δημοτικό σχολείο της Κοζάνης, δεν του είχαν δασκάλα. Έπειτα από παρέμβαση δίκη μου και επιμονή του έφεραν μια δασκάλα η οποία όμως έρχεται δυο φορές την εβδομάδα μόνο, ενώ έπρεπε να έρχεται κάθε ημέρα“.

Ακόμα η μητέρα καταγγέλλει πως το παιδί της έχει υπάρξει θύμα bullying από την αρχή της χρονιάς από διαφορά παιδιά του χωριού, και όπως σημειώνει δέχθηκε επίθεση από έναν συμμαθητή ο οποίος του έριξε δυο μπουνιές στο αριστερό του μάτι.

Όπως αναφέρει ότι το παιδί εξετάστηκε από ιατροδικαστή και είναι “επιπολής τραυματισμός της κεφαλής? και από κάτω αναφέρεται χειρόγραφα ότι τα “οστά κρανίου είναι χωρίς σαφή εικόνα κατάγματος”.

“Βγαίνοντας από την τάξη ο γιος μου δέχθηκε επίθεση από έναν συμμαθητή του ο οποίος του έριξε δυο μπουνιές στο αριστερό του μάτι. Όταν ο γιος μου βγήκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου και έκανε τα παράπονα του στη μητέρα του παιδιού που του επιτέθηκε, η μητέρα κινήθηκε εναντίον του γιου μου. Όταν πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του, καθώς δεν βρήκα τη μητέρα στο κινητό της, ο πατέρας, μίλησε σε εμένα πάρα πολύ άσχημα, με έβρισε. Του είπα ότι θα πάρω τη νομική οδό. Πήγα στο σχολείο να βρω τον διευθυντή διότι είχε φύγει από τις 12:00“, είπε αρχικά η μητέρα.

“Πήρα τηλέφωνο το 100 και δεν έστειλαν περιπολικό. Έπειτα πήγα και υπέβαλα μήνυση κατά της μητέρας του και από την αστυνομία μου έδωσαν παραπεμπτικό για ιατροδικαστή. Πέρασε το παιδί από τον ιατροδικαστή, η αιτιολογία ήταν κάκωση αριστερής μετωπιαίας χώρας. Η διάγνωση είναι επιπολής τραυματισμός της κεφαλής και από κάτω αναφέρεται χειρόγραφα ότι οστά κρανίου χωρίς σαφή εικόνα κατάγματος. Δηλαδή ότι όντως είχε δεχθεί χτύπημα στο μάτι το οποίο φαινόταν, αλλά δεν είχε σπάσει κάτι”, συμπλήρωσε.

Ο γιος μου είναι θύμα bullying από την αρχή της χρονιάς, η διεύθυνση του σχολείου προσπαθεί να με πείσει ότι ευθύνεται ο γιος μου για όλα. Όταν έχεις ένα παιδί με ΔΕΠΥ, το οποίο του δίνουν μερέντα από το κυλικείο, το οποίο είναι παράνομο απ’ ότι μαθαίνω. Και απ’ ότι βλέπω στο κυλικείο πουλάει και πράγματα τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο“, κατήγγειλε ακόμα η μητέρα. “Είναι λίγο δύσκολο να κατηγορήσουν το παιδί όταν δεν έχει και δασκάλα να το προσέχει. Ο γιος μου γενικά δεν επιτίθεται, αν του επιτεθούν καμία φορά το κάνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το έκανε. Δέχεται bullying από την αρχή της χρονιάς από διαφορά παιδιά του χωριού. Είναι η 4η φορά που προσπάθησα να δω τον διευθυντή, τον είχα δει άλλες τρεις. Είχα φτάσει μέχρι και τη νομαρχία διότι αρνιόταν ο διευθυντής να πρωτοκολλήσει τα παράπονα μου για σχολικό εκφοβισμό. Έφτασε επίσης στη νομαρχία η οποία επίσης αρνήθηκε να πρωτοκολλήσει τα παράπονα μου“, κατέληξε η μητέρα.

Στις καταγγελίες της μητέρα απάντησε  η διεύθυνση του σχολείου στην Κοζάνη, αναφέρει πως μετά το αίτημα της μητέρας απεστάλη δασκάλα, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για όλα τα σχολεία, μεταβαίνει στο σχολείο μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά τα περιστατικά bullying στο σχολείο, η διεύθυνση υποστηρίζει ότι έχουν γίνει εκτός σχολείου και ότι αυτά που ισχυρίζεται η μητέρα δεν έχουν γίνει

“Σχετικά με το αίτημα της κυρίας και του παιδιού για την παράλληλη στήριξη. Είχαμε κάνει όλα τα απαραίτητα χαρτιά, έστειλαν κάποια δασκάλα για παράλληλη στήριξη η οποία όμως επειδή δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να καλύψει όλα τα σχολεία, έρχεται σε εμάς μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή και τις υπόλοιπες ημέρες σε άλλο σχολείο για τις ανάγκες κάποιου άλλου παιδιού”, αναφέρει αρχικά η διεύθυνση του σχολείου.

“Για τα συμβάντα το μόνο περιστατικό που γνωρίζουμε είναι για κάτι που έγινε έξω από το σχολείο και αλληλομηνύθηκαν δυο μανάδες. Έξω από το σχολείο δεν έχουμε δικαιοδοσία όσων αφορά το σχολείο. Μέσα στο σχολείο δεν συνέβη τίποτα. Αυτά που ισχυρίζεται η κυρία δεν έχουν γίνει. Το περιστατικό αυτό έγινε έξω από το σχολείο. Το περιστατικό που χτυπήθηκαν τα παιδιά, που γίνεται κάθε ημέρα. Αλίμονο οποιοδήποτε περιστατικό μεταξύ των παιδιών θεωρείται σχολικός εκφοβισμός”, αναφέρει αρχικά η διεύθυνση.

“Διαπληκτίστηκαν κάποια στιγμή τα παιδιά, επενέβη ο δάσκαλος τα χώρισε. Τα παιδιά έφυγαν όλα γιατί κάθε δάσκαλος συνοδεύει το παιδί του στην τάξη του και στην έξοδο του σχολείου. Και το άλλο περιστατικό που καταγγέλλει η κυρία έγινε εκτός σχολείου“, συμπλήρωσε.

“Την άλλη ημέρα το συγκεκριμένο παιδί που καταγγέλλει η κυρία, ήρθε κανονικά στο σχολείο και μάλιστα επειδή είχα και εγώ την τάξη για να διαπιστώσω και το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δυο παιδιών, βγήκαμε σε ένα κλειστό γηπεδάκι 5×5 και τα παιδιά έπαιξαν μια χαρά, γελάσανε. Τους κάλεσα και στο γραφείο να τους ρωτήσω τι έγινε. Ζήτησε το ένα στο άλλο συγνώμη. Ο λόγος που διαπληκτίστηκαν ήταν γελοίος. Ο ένας πήρε τη θέση του άλλου στη γραμμή της αποχώρησης. Αυτό είναι… πιάστηκαν, χτυπήθηκαν και την άλλη ημέρα είπαν συγγνώμη και ήταν μια χαρά και έπαιζαν. Καθόλου σημάδια από χτυπήματα, ούτε στα μάτια, την άλλη ημέρα ήρθε κανονικά το παιδί στο σχολείο”, κατέληξε ο διευθυντής του σχολείου.