κοζάνη-ένοχοι-οι-ιδιοκτήτες-των-ροτβά-114048
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2021 | 14:10

Κοζάνη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που επιτέθηκαν θανάσιμα σε 5χρονο αγοράκι

Ένοχοι κρίθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι δύο κατηγορούμενοι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που επιτέθηκαν σε 5χρονο αγόρι, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς του 2016.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozanimedia, έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 χρόνια στον καθένα, η οποία είναι εξαγοράσιμη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής προς 20€ την ημέρα έκαστος.

Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία, να μην αποκτήσουν νέο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και την καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 έκαστος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, πάντως, ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ, σε δηλώσεις που έκανε, δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, ενώ μάλιστα ζήτησε και τα ρέστα, για την ποινή που επιβλήθηκε σε εκείνον και τη σύζυγό του. Μάλιστα, κατηγόρησε τους χειρισμούς του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για τον θάνατο του αγοριού και τόνισε πως η οικονομική δυνατότητα εκείνου και της συζύγου του, δεν τους επιτρέπουν να πληρώσουν τη χρηματική εγγύηση των 10.000 ευρώ έκαστος ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

«Πρώτη φόρα βλέπω αυτήν την απαράδεκτη απόφαση που βγήκε σήμερα. Δεν είναι τόσο η ποινή που επέβαλαν αλλά τόσο ο τρόπος τον οποίον χρησιμοποίησαν μέσα στο δικαστήριο για να επιβάλουν αυτή την ποινή. Είναι εντελώς απαράδεκτο για την ελληνική δικαιοσύνη να έχει τέτοιους δικαστικούς λειτουργούς. Θα δικαιωθούμε στην έφεση γιατί τα λάθη του νοσοκομείου Κοζάνης ήταν εγκληματικά. Δεν είναι δυνατόν να παρακάμπεται η γνωμάτευση ενός εξέχοντα επιστήμονα, του Ματθαίου Τσούγκα, και να λαμβάνεται υπόψιν μία ατελής υποτιθέμενη γνωμάτευση του διευθυντή της χειρουργικής του Μαμάτσειου νοσοκομείου. Τα μόνα έσοδα που έχω είναι η σύνταξή μου που ανέρχεται στα 1.250 ευρώ, ενώ η σύζυγός μου παίρνει 400 ευρώ. Το σπίτι μας είναι υπερχρεωμένο», ανέφερε, εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης.

Εξοργιστική ήταν, ωστόσο, η απολογία της συζύγου του ιδιοκτήτη των σκυλιών, η οποία στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο: «Το παιδί όταν το πήρα στα χέρια μου είχε ένα πρόσωπο καθαρό, ένα δάγκωμα είχε στο λαιμό και η γνάθος ήταν άθικτη, καθώς και μια γρατζουνιά στο μάτι» και συνέχισε λέγοντας πως λυπάται πολύ που χάθηκε ένα παιδί αθώο, «που δεν είχε μια μάνα σωστή να το φροντίζει!».