Κοζάνη: Διαμαρτυρία στη γέφυρα Σερβίων για οφειλές της ΛΑΡΚΟ - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Κοζάνη: Διαμαρτυρία στη γέφυρα Σερβίων για οφειλές της ΛΑΡΚΟ

Τη γέφυρα Σερβίων απέκλεισαν το πρωί επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών και σκαπτικών μηχανημάτων, εργαζόμενοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του τοπικού δήμου, αποκόπτοντας για 20 λεπτά την κίνηση των οχημάτων στον οδικό άξονα Κοζάνης- Λάρισας.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών κι εργαζόμενοι χειριστές μηχανημάτων στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια παρέταξαν 100 φορτηγά κατά μήκος του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε εκκαθάριση την εταιρεία και ζητώντας να τους πληρωθούν υπηρεσίες που παρασχέθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Η εταιρεία μάς οφείλει χρήματα, παρείχαμε υπηρεσίες χωρίς να πληρωνόμαστε τους τελευταίους πέντε μήνες. Κι έτσι όπως λειτουργεί η εκκαθάριση κι ο πτωχευτικός κώδικας, τα χρήματά μας δεν είναι διασφαλισμένα ότι στο τέλος θα τα πάρουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής αγώνα και ιδιοκτήτης επιχείρησης που παρέχει υπηρεσίες στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, Λουκάς Ζαρογιάννης.

Στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ εξορύσσεται λιγνίτης που διοχετεύεται στα εργοστάσια της ΔΕΗ, απασχολεί 12 μόνιμους εργαζομένους και άλλα 120 άτομα ως χειριστές μηχανημάτων σε εργολάβους ή ιδιώτες που έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο του μεταλλεύματος στη ΔΕΗ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, ο οποίος δήλωσε πως «η απόφαση της εκκαθάρισης της εταιρείας τραυματίζει τη μικρή κοινωνία των Σερβίων, που στήριξε σημαντικό μέρος της οικονομίας της στην εξορυκτική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ».

Η κινητοποίηση διήρκησε συνολικά δύο ώρες και αμέσως μετά τα φορτηγά απομακρύνθηκαν από τη γέφυρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!