κουτσούμπας-σε-συστράτευση-ενάντια-σ-928327
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2021 | 14:30

Κουτσούμπας: Σε συστράτευση ενάντια στον νέο γύρο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

«Μόνο ο λαός μπορεί να αντιπαλέψει τη νέα αυτή επίθεση», τονίζει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και καλεί όλο τον λαό σε συστράτευση ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αναλυτικά:

«Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό σε συστράτευση ενάντια στον νέο γύρο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον οποίο προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίο θα πληρώσουν ακριβά τόσο οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες με νέες αυξήσεις στο ρεύμα, όσο και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ενέργειας. Μόνο ο λαός μπορεί να αντιπαλέψει τη νέα αυτή επίθεση και όχι όλοι όσοι υιοθέτησαν και υλοποίησαν βήμα-βήμα την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας της ΕΕ που οδήγησε στη νέα αυτή εξέλιξη, ενώ τώρα εμφανίζονται δήθεν αθώοι του εγκλήματος.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς των λαϊκών στρωμάτων να πάρουν πρωτοβουλίες και να οργανώσουν τον αγώνα για να ακυρωθούν οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, για να έχουν τα λαϊκά νοικοκυριά πρόσβαση σε φτηνό ρεύμα.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτό τον αγώνα, ο οποίος αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης, μπορεί όμως και να προετοιμάσει τη λαϊκή αντεπίθεση για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και στον τομέα της Ενέργειας».