κουρήςείμαι-διαβητικός-κάθε-μέρα-αν-979119
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.01.2022 | 09:27

Κουρής:«Είμαι διαβητικός- κάθε μέρα αντιμετωπίζω μια δυσκολία»

Στο διαβήτη που έχει εδώ και πολλά χρόνια αναφέρθηκε μεταξή άλλων σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τι λες τώρα», ο Νίκος Κουρής.

«Δεν έχω νιώσει, ούτε έχω συμπεριφερθεί ποτέ στη ζωή μου σαν πετυχημένος, δυστυχώς. Είναι θέμα χαρακτήρα. Το τηλεπαιχνίδι είναι για μένα η πιο μεγάλη μου ευχαρίστηση. Θα έπαιζα με ανεμβολίαστο αν έκανε τα τεστ. Δεν είμαι ρατσιστής.

Είμαι διαβητικός και κάθε μέρα στο θέατρο αντιμετωπίζω εκ νέου μια δυσκολία. Και εγώ δεν ήθελα να κάνω το εμβόλιο, δεν είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου, αλλά υποτάχθηκα και εγώ στις συνθήκες.

Μπορεί να μην αρέσει στους φίλους ή τη γυναίκα μου, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Το ψεύτικο μουστάκι μπορεί να σου φύγει την ώρα που παίζεις και είναι ξεφτίλα», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, που μίλησε και για τον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες.

“Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου». Ο Νίκος Κουρής είπε στη συνέχεια για τον διαβήτη: «Ο διαβήτης είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας γιατί το πρακτικό κομμάτι το έχω λύσει εδώ και χρονιά και το παλεύω σωστά (ινσουλίνη, διατροφή και ενέργεια).”, είπε μιλώντας στην εκπομπή “Πάνε Δανάη”.

Η ζωή του διαβητικού είναι δύσκολη και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το λένε ότι είναι διαβητικοί, όπως έκανα και εγώ για πολλά χρονιά. Δεν το έλεγα γιατί το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα, φοβόμουν.

Ο διαβήτης είναι μια έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου». Ο Νίκος Κουρής συμπλήρωσε επίσης: «Κάνω πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη και πρέπει να υπολογίσω τα πάντα και την ενέργεια μου.

Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι υπερήφανος που τα έχω καταφέρει και είμαι και πολύ δυνατός πια. Κάθε μέρα είναι μια άλλη ρύθμιση, άλλος υπολογισμός, αλλά φαγητά, άλλες δόσεις… κάθε μέρα η ζωή μου είναι εάν κουίζ.

Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου, και εκείνοι δεν άντεξαν αλλά και εγώ είχα αποκλείσει τον εαυτό μου από ενοχές».