κούγιας-οι-δύο-όροι-για-να-αναλάβω-τον-226584
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.12.2022 | 09:07

Κούγιας: Οι δύο όροι για να αναλάβω τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού ο οποίος πυρβόλησε 16χρονο Ρομ στην Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως του τηλεφώνησαν θεσμικοί παράγοντες, η οικογένεια του αστυνομικού και οι συνδικαλιστικοί φορείς αστυνομικών της Θεσσαλονίκης για να αναλάβει τον αστυνομικό.

Ωστόσο όπως είπε θέλει πρώτα να διαβάσει τη δικογραφία και να μιλήσει με τον 32χρονο και μετά να αποφασίσει εάν θα τον αναλάβει.

«Ζήτησα να διαβάσω την δικογραφία και να γνωρίσω τον κατηγορούμενο. Δεν έχω καν διαβάσει την δικογραφία και δεν τον έχω συναντήσει», είπε ο κ. Κούγιας.

Είπε πως απ’ όσο έχει μάθει, ο αστυνομικός είναι ένας καλοκάγαθος άνθρωπος, ο οποίος έχει και δυο μικρά παιδιά 4 και 7 ετών.

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «κλαρινογαμπρούς» κάποιους άλλους δικηγόρους, λέγοντας πως μιλούν χωρίς να έχουν διαβάσει την δικογραφία και δεν γνωρίζουν καν τον κατηγορούμενο να είναι πολύ προσεκτικοί.

Υπενθυμίζεται πως εναντίον του αστυνομικού ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεσης παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο αστυνομικός παραπέμφθηκε το πρωί της Τρίτης (6.12.2022) να απολογηθεί στον ανακριτή από όπου πήρε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (9.12.2022).