κούγιας-ο-μάνος-δασκαλάκης-θα-έχει-πολ-1111356
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.01.2023 | 09:37

Κούγιας: Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στη δίκη

Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα εις βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη λύγισε μπροστά στους δικαστές όταν άκουσε το κατηγορητήριο που της αποδίδεται, ενώ μέσα στην αίθουσα βρισκόταν και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, με τον οποίο δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα. Σημειώνεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

Στον πλευρό της 34χρονης ήταν η αδελφή και η μητέρα της, καθώς και ο βιολογικός της πατέρας και ο πατριός της.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε ως «ατυχή στιγμή της δικαιοσύνης» το γεγονός ότι την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη και παράλληλα η 34χρονη θα κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Το υπόμνημα για την απολογία της είναι 125 σελίδες. Μόνο για να το διαβάσει η κυρία ανακριτής θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες. Είπα να μην ταλαιπωρηθούν οι ένορκοι, το δικαστήριο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Έχει νεκρώσει το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά δεν ακούστηκα», δήλωσε.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται εννέα μήνες. Το 18μηνο συμπληρώνεται 5 Νοεμβρίου, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει δίκη «άρπα κόλλα». Έχω πάντα εμπιστοσύνη στα δικαστήρια, όμως με σοκάρει αυτή η εξέλιξη. Αύριο το πρωί δεν θα γίνει η δίκη, θα περιμένει ένα ολόκληρο δικαστήριο πότε θα τελειώσει η ανάκριση».




«Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στη δίκη»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον Μάνο Δασκαλάκη, πρώτο μάρτυρα κατηγορίας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης αφαιρεί τις φωτογραφίες από τα μνήματα των παιδιών.

«Χθες του διατύπωσα ένα ευθύ παράπονο, για ποιο λόγο βγάζει τις φωτογραφίες των παιδιών από τους τάφους. Είχε αυθάδη τρόπο απέναντί μου και το έκανε μπροστά τους δικηγόρους του. Του είπα ότι είναι ποινικό αδίκημα και μου είπε «καλά, θα κάνω ό,τι γουστάρω». Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στη δίκη».

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η δίκη αυτή θα είναι η «δίκη των ιατροδικαστών», ενώ τόνισε πως στο υπερασπιστικό τους οπλοστάσιο έχουν 8 ιατροδικαστές, δύο παθολογοανατόμους και ένα καθηγητή πανεπιστημίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.