κούγιας-κατά-όθωνα-παπαδόπουλου-με-μή-1055378
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.11.2022 | 08:32

Κούγιας κατά Όθωνα Παπαδόπουλου με μήνυμα και στον Μάνο Δασκαλάκη – «Θα τους λιώσω»

Ο Αλέξης Κούγιας εξαπολύει νέες βολές στον Όθωνα Παπαδόπουλο, με φόντο την υπόθεση με την Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της, στην Πάτρα. Αυτή τη φορά ο γνωστός ποινικολόγος στέλνει μήνυμα και στον Μάνο Δασκαλάκη, που τηρεί σιγή ιχθύος. Τον καλεί να σταθεί στο πλευρό της πτώην γυναίκας του, μέχρι την τελική της δικαίωση. Στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια, βρίσκονται και πάλι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές αλλά και γιατροί, για την τροπή που πήρε η υπόθεση της πελάτισσάς του.

H πολύκροτη υπόθεση με την Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να «ανάβει φωτιές» και πλέον όλα δείχνουν πως εκτός από την 34χρονη κατηγορούμενη που θα καθίσει στο εδώλιο στις 9 Ιανουαρίου 2023 για τον φόνο της κόρη της Τζωρτζίνας, στο «σκαμνί» θα καθίσουν και δικηγόροι! Ηδη, χθες, ο πρώην συνήγορός της, Οθων Παπαδόπουλος, προανήγγειλε μπαράζ μηνύσεων κατά του τωρινού δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, ο οποίος συνεχίζει να στρέφεται εναντίον του.

«Η κατηγορουμένη δεν άσκησε ποτέ υπεράσπιση δια των δικηγόρων της! Ρωτάω ευθέως τον κ. Παπαδόπουλο: Τι έκανε για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης; Δεν αντελήφθη ότι η όλη διαδικασία ήταν άκυρη και παράνομη και σε αυτήν στήθηκε ένα τηλεοπτικό σόου; Δεν κατάλαβε ότι τόσοι ιατροδικαστές έκριναν ότι όλοι οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί από παθολογικά αίτια; Τι έκανε ο κ. Παπαδόπουλος, όταν εμφανίστηκε αυτός ο ανεκδιήγητος, ο κ. Λέων, που δεν έχει κάνει ούτε μία νεκροψία στην ζωή του; Και μαζί με τον Παπαδόπουλο εμφανίζονταν μόνο στα κανάλια για να κάνουν σώου. Παπαδόπουλος και Λέων ήταν συμπαρουσιαστές των εκπομπών αυτών».

«Ελπίζω να καταλάβει ο Μάνος Δασκαλάκης ότι πρέπει να είναι κοινός ο αγώνας τους για την αθώωση της γυναίκας του». Ο Αλέξης Κούγιας συνεχίζει με δηλώσεις του, στην εφημερίδα Πελοπόννησος: «Η οικογένεια είναι έξαλλη και θα υποβάλει μήνυση για απιστία. Εδωσαν σε δικηγόρο 10.000 ευρώ για να βρει και να πληρώσει τεχνικό σύμβουλο. Μα δεν είδαν ότι δεν υπήρχε καν πραγματογνωμοσύνη, αλλά υπήρχε μία έκθεση ιδεών που υπέγραψαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας; Επρεπε να ορκιστούν πραγματογνώμονες. Και έπρεπε να πουν οι δικηγόροι ότι είναι παράνομη η διαδικασία και έπρεπε να ορκιστούν ιατροδικαστές πραγματογνώμονες».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί αυτή η γυναίκα από τους 4 ενόρκους στο Μεικτό Ορκωτό. Τολμούν μετά από όλα αυτά και απειλούν εμένα; Οι τηλεοπτικές εκπομπές; Θα τους λιώσω». Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Όθωνα Παπαδόπουλου κατά του Αλέξη Κούγια. Σε αυτήν τονίζει ότι οι δυο τους, θα βρεθούν πλέον αντιμέτωποι στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση του Όθωνα Παπαδόπουλου κατά Κούγια

«Η επαναλαμβανόμενη αναφορά του κ. Κούγια σε δήθεν «διορισμό» μου ή αμοιβή μου από δημοσιογράφους και εκπομπές είναι ψευδέστατη και θρασύτατη. Ξεχνάει ο κ. Κούγιας ότι στα 27 χρόνια άσκησης του λειτουργήματός μου, είχα δραστηριότητα αποκλειστικά μέσα στις δικαστικές αίθουσες και δεν είχα συχνές εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης, ούτε παρακολουθούσα τις υποθέσεις που βρίσκονταν στην επικαιρότητα, για να τις αναλαμβάνω με αντίτιμο την προβολή».

«Ποτέ δεν «διαβεβαίωσα» τους πρώην εντολείς μου ότι θα παρείχα υπηρεσίες δωρεάν. Εάν ίσχυε αυτό, δεν θα είχα στον λογαριασμό μου καταβολές από τους ίδιους για την αμοιβή των υπηρεσιών μου. Το ποσό που εισέπραξα από την οικογένεια της κατηγορουμένης για την αμοιβή ιατροδικαστών ήταν 400 ευρώ και αφορούσε προκαταβολή προς συγκεκριμένο ιατροδικαστή, τον οποίο συνάντησα στο λόμπι ξενοδοχείου της οδού Πατησίων στην Αθήνα στα μέσα Απριλίου 2022, παρουσία και του τότε αυτεπαγγέλτως διορισμένου δικηγόρου κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα, με τον οποίο ασκούσαμε εκείνη την εποχή από κοινού υπερασπιστικά καθήκοντα. Πέρα από το ποσό των 400 ευρώ, ούτε ζήτησα ούτε έλαβα κανένα ποσό από την οικογένεια της κατηγορουμένης για αμοιβή ιατροδικαστού και ο ισχυρισμός ότι δήθεν μου έδωσαν …10.000 ευρώ είναι άνανδρος, ψευδής και συκοφαντικός».

«Για την ανάθεση σύνταξης τεχνικής έκθεσης από αρμόδιο επιστήμονα έδωσα πολύμηνο-λυσσαλέο αγώνα ερχόμενος σε επαφή σχεδόν με όλους τους εκπροσώπους του ιατροδικαστικού κλάδου στην χώρα. Είχα τεράστιο πρόβλημα στην εξεύρεση τεχνικού συμβούλου-ιατροδικαστή, καθώς όλοι οι εκπρόσωποι του χώρου αρνούνταν να συνεργαστούν μαζί μου στην συγκεκριμένη υπόθεση φοβούμενοι την αρνητική δημοσιότητα. Για τον λόγο αυτό αναγκάστηκα να αναζητήσω τεχνικό σύμβουλο στο εξωτερικό. Στα πλαίσια των αλλεπάλληλων και επίμονων επαφών μου, στις αρχές Ιουλίου 2022 κατάφερα να βρω ιατροδικαστή στην Κύπρο και συμφώνησα για την σύνταξη τεχνικής έκθεσης με τον Ιατροδικαστή Κύπρου κ. Πανίκο Σταυριανό. Το γεγονός αυτό μπορώ να αποδείξω με τα περίπου 20 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάξαμε με τον κ. Σταυριανό.

Στα πλαίσια αυτής της αλληλογραφίας έλαβε από εμένα αντίγραφα όλων των ιατρικών φακέλων της Μαλένας και της Ιριδας και μου ζήτησε επιπλέον λεπτομέρειες και έγγραφα τα οποία, κατόπιν του αιτήματός του, του απέστειλα. Στην συνέχεια, και ενώ η συνεννόησή μας ήταν σε εξέλιξη και προτού λάβει οποιαδήποτε αμοιβή, ο κ. Σταυριανός διέκοψε απότομα κάθε επικοινωνία μαζί μου, χρησιμοποιώντας μία ασήμαντη δικαιολογία».

«Ο ισχυρισμός του ότι «ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες ανατρέπονται μόνο με συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη από ιατροδικαστικές υπηρεσίες άλλων πόλεων», είναι παντελώς ψευδής και πλήττει ευθέως τα συμφέροντα της εντολέως του και την υπεράσπισή της. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί από τον αρμόδιο επιστήμονα που έχει κάνει νεκροψία-νεκροτομή ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Στην προσπάθειά του να εκδηλώσει την εμπάθειά του ο κ. Κούγιας προβαίνει σε τοποθετήσεις που είναι αντίθετες στα συμφέροντα της κατηγορουμένης που καλείται να υπερασπιστεί.

Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Κούγιας έχει ήδη καταμηνυθεί από εμένα μέχρι σήμερα δύο φορές για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Το γεγονός ότι διαδίδει ψέματα σε βάρος μου αποδεικνύεται από έγγραφα, άρα με τρόπο αναμφισβήτητο».