κούγιας-η-ανακρίτρια-ρωτούσε-την-ρούλ-1111356
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.01.2023 | 11:52

Κούγιας: Η ανακρίτρια ρωτούσε την Ρούλα Πισπιρίγκου τι όνειρα βλέπει

Την εξαίρεση της ανακρίτριας ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας διότι σύμφωνα με τον ίδιο η ανακρίτρια ρωτούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου τι όνειρα βλέπει. Ο δικηγόρος επιμένει ότι η εντολέας του είναι αθώα και πως η υπόθεση εναντίον της είναι κατασκευασμένη, ενώ εξαπολύει κατηγορίες στους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλoγρηά μέχρι και για πλαστογραφία.

Ο κ. Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «υπάρχουν αδιάβλητα πιστοποιητικά και για τα 3 παιδιά, από ιατροδικαστές που έχουν κάνει χιλιάδες νεκροτομές και εξετάσεις ότι έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια. Το ένα είχε κίρρωση του ήπατος, το άλλο είχε καρδιολογικό νόσημα και η Τζωρτζίνα που εξετάζουμε τώρα ότι έχει πεθάνει από βαρβιτουρικά, όχι μόνο από κεταμίνη».

Σχετικά με την ανακρίτρια, είπε: «Ζητήσαμε από την ανακρίτρια να καλέσει ιατροδικαστές από όλη την Ελλάδα για να αντικρούσουν την γνωμάτευση των Καρακούκη και Καλογρηά. Αρνήθηκε εκείνη και τότε κάναμε αίτηση εξαίρεσης, η οποία απορρίφθηκε».

Και προσέθεσε: «Χθες, στην απολογία για την Μαλένα και την Ίριδα, περιμέναμε να κληθεί η κατηγορούμενη σε τυπική κλήση και μετά να την αφήσει ελεύθερη. Όμως χθες, η ανακρίτρια την ρωτούσε “Μπορείτε να μας πείτε τι όνειρα βλέπετε; Ποια σχέση είχατε; Έχετε περάσει καρκίνο στο παρελθόν; Έχετε πάει ποτέ σε ψυχολόγο;”. Τότε της είπα εγώ ότι “αντί να την καλέσετε για τυπική κλήση, εσείς συνεργάζεστε με την κ. Σπηλιοπούλου. Αντί να την ρωτήσετε ουσιαστικές ερωτήσεις, έχετε μεταβάλει την απολογία σε συζήτηση για πρωινάδικο, όταν ρωτάς τι όνειρα βλέπεις και πώς τα εξηγείς”. Κάναμε αίτηση εξαίρεσης, αλλά είναι δεδομένο ότι θα απορριφθεί και αυτή, ουδέποτε έχει γίνει δεκτή αίτηση εξαίρεσης.»

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πραγματικά η ανάκριση χθες ήταν μεσημεριανάδικο. Καλά είναι τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα για την τηλεθέαση, αλλά όχι για την Δικαιοσύνη».

Σε ό,τι αφορά στην έκβαση της υπόθεσης στο δικαστήριο, ο κ. Κούγιας είπε ότι είναι βέβαιος για την αθώωση της, σημειώνοντας ότι «το δικαστήριο στηρίζεται τις αναφορές των επιστημόνων. Εάν πέσουμε σε δικαστήριο που θα λειτουργήσει όπως έχει λειτουργήσει έως τώρα η ανάκριση δεν έχουμε καμία τύχη. Δεν υπάρχει αθώος που έχει καταδικαστεί. Κανένας Κούγιας και κανένας καλύτερος δικηγόρος δεν βγάζει κανέναν ένοχο, αθώο. Εγώ δεν μπορώ να αθωώσω έναν άνθρωπο που δεν είναι αθώος. Εγώ δεν αθωώνω ανθρώπους».