κούγιας-για-ψευτογιατρό-δεν-υπάρχει-ο-1111356
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2023 | 13:39

Κούγιας για ψευτογιατρό: Δεν υπάρχει ούτε ευρώ σε καταθέσεις

Την υπόθεση του ψευτογιατρού, που έστειλε στον θάνατο πέντε ασθενείς, λέγοντάς τους να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις μεθόδους του, σχολίασε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση εκπροσωπεί τον 65χρονο ψευτογιατρό, ωστόσο δεν έχει αναλάβει την υπόθεση. Τόνισε, μάλιστα, ότι ήταν παράνομη η δημοσιοποίηση των στοιχείων του και ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει ούτε ένα ευρώ στις καταθέσεις του. «Ήταν παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του. Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια. Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις», είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με ποινικολόγο, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του 65χρονου και δεν έχει συλληφθεί από τις Αρχές, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. «Δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, πέρα από το κλίμα που δημιουργεί η αστυνομία», επεσήμανε.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο τελευταίος που καλείται να καταθέσει είναι αυτός που καταγγέλεται. «Δόθηκαν εντελώς παρανόμως στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες. Δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις.»

Τέλος, έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά της αστυνομίας και δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ψευτογιατρού.