κούγιας-για-πισπιρίγκου-οκτώ-ιατροδ-1055378
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.12.2022 | 09:59

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Οκτώ ιατροδικαστές κατέθεσαν ότι τα παιδιά δεν δολοφονήθηκαν»

«Οι γονείς των παιδιών είχαν κάνει μήνυση στους γιατρούς των Πατρών για θάνατο του ενός παιδιού και η έρευνα απέκλεισε το ιατρικό λάθος, αποδίδοντας όλους τους θανάτους σε παθολογικά αίτια», είπε ο ποινικολόγος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε πριν λίγο  στην  35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενίας Τζωρτζάτου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως ο Γρηγόρης Λέων, στον οποίο επιτέθηκε λέγοντας πως λειτούργησε ως «μυαλοπώλης», ο οποίος «χωρίς να εξετάσει ούτε μία από τις σορούς» αποφαινόταν πως μόνο εκείνος κάτεχε την αλήθεια, προκαλώντας – σύμφωνα με τον δικηγόρο – πλήγμα στην εξέταση της υπόθεσης, μέσω των συχνών εμφανίσεων του στα ΜΜΕ.

Τα βέλη του στράφηκαν και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος, όπως είπε «αποδεχόμενος όσα έλεγε ο περιφερόμενος ιατροδικαστής τιμώρησε τις δύο ιατροδικαστές, διέταξε έρευνα και ζήτησε να οριστούν πραγματογνώμονες από περιοχές άσχετες με την Πάτρα. Αυτοδιορίστηκε ο κ. Καρακούκης και όρισε και τον κ. Καλόγρηα και χωρίς να δώσουν τον όρκο του πραγματογνώμονα άρχισαν μια έρευνα».

«Έγιναν τεράστια λάθη»

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι «έγιναν τεράστια λάθη. Επειδή δεν έχουν παθολογοανατομικές γνώσεις βρήκαν έναν φίλο τους παθολογοανατόμο στο ΚΑΤ που έκανε μια γνωμάτευση . Δεν έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες, αλλά κάνουν ιατροδικαστιική γνωμοδότηση, ο δε γιατρός κάνει γνωμοδότηση μέσω φωτογραφιών και χωρίς να έχει εξετάσει κάποια από τις σορούς».

Δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ Κούγιας είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «8 τακτικοί ιατροδικαστές ήδη έχουν καταθέσει στην κ. Ανακρίτρια, έχουμε ζητήσει να καταθέσουν άλλοι τρεις. Λένε ότι ο θάνατος είναι από παθολογικά αίτια και δικαιολογούν το πώς».

«Έχουμε ανατροπή που έχει γίνει στην κ. Ανακρίτρια. Μέχρι τώρα φοβούνταν να μιλήσουν οι 8 ιατροδικαστές, καθώς θα έλεγαν κάτι αντίθετο από όσα λέγονταν στις τηλεοπτικές εκπομπές.