κούγιας-για-δολοφονία-άλκη-κλειδί-στη-230070
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.02.2022 | 12:17

Κούγιας για δολοφονία Άλκη: Κλειδί στην εξιχνίαση η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και DNA

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου όλων των κατηγορουμένων έγινε στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ώστε να διαλευκανθεί με ποιους μίλησαν τον τελευταίο χρόνο, πριν το έγκλημα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου, κατά την διάρκειά του, αλλά και αμέσως μετά από αυτό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

«Δεν σας κρύβω ότι θα ζητήσω και τον έλεγχο των σκληρών δίσκων από τους υπολογιστές των κατηγορουμένων και οποιουδήποτε άλλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ώστε να πληροφορηθεί από την ανακρίτρια για την υπόθεση, αλλά και να παραλάβει την δικογραφία για όλους τους κατηγορουμένους.

«Περιμένουμε επίσης και την απάντηση επί των αποτυπωμάτων, το οποίο με ενδιαφέρει πάρα πολύ το τι ακριβώς θα διαπιστωθεί από το DNA στα όπλα που βρέθηκαν στην λέσχη. Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να δώσει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβαινε εκεί». Πιθανόν, σύμφωνα με τον ίδιο, να υπάρξουν αποκαλύψεις και για άλλες πράξεις που έχουν γίνει.

«Πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι αυτό είναι μια πολύ μεγάλη δύσκολη διαδικασία γιατί τα έχουν πιάσει πολλά πρόσωπα. Δε θέλησε να πει κάτι περισσότερο η ανακρίτρια και αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει πάρα πολύ. Περιμένουμε με αγωνία».

«Προς αναγνώριση των δραστών από τους επιζήσαντες»

Να αναγνωρίσουν τους δράστες που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου Άλκη θα κληθούν οι επιζήσαντες της επίθεσης, στο πλαίσιο της έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Αλέξη Κούγια.

Οι τέσσερις νεαροί που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος αναμένεται να μεταβούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για αυτή τη διαδικασία, την Παρασκευή.

Αναφορικά με τη διαδικασία της αναγνώρισης, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, εξήγησε ότι τα θύματα καλούνται να περιγράψουν τα πρόσωπα που θα αναγνωρίσουν και να πουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την δικαιοσύνη για να έχει αξιόπιστα αποδεικτικά.

«Δεν έχω κανέναν προσωπικό λόγο να ασχοληθώ με την οικογένεια Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ»

Σχετικά με την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας που ανηρτησε ο Γιώργος Σαββίδης, με το μαχαίρι καρφωμένο σε μια ξύλινη επιφάνεια, έπειτα από την νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ, ο κ. Κούγιας σχολίασε πως «εγώ έπειτα από εντολή των ανθρώπων που εκπροσωπώ, οι οποίοι ήξεραν για την φωτογραφία που ανηρτησε με το μαχαίρι ο κ. Γιώργος Σαββίδης, το δημοσιοποίησα. Δεν θα έκανα δημόσιες σχέσεις για οτιδήποτε. Αμέσως δέχτηκα μια επίθεση και έγινε έκτακτη σύσκεψη στον ΠΑΟΚ το πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την πράξη εναντίον μου, με αφορμή αυτήν την δημοσιοποίηση.

Μάλιστα έπειτα από την χθεσινή ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΟΚ, δεν γνωρίζω που θα κρυφτεί αυτός ο άνθρωπος όταν πάμε στα δικαστήρια. Δεν είμαι τυχαίο πρόσωπο, προφανώς και θα αντιδράσω».

πηγή: Thesstoday.gr