κως-συνελήφθη-τούρκος-καταδρομέας-γι-1037050
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.02.2023 | 20:35

Κως: Συνελήφθη Τούρκος καταδρομέας για διακίνηση μεταναστών

Εν ενεργεία καταδρομέας του τουρκικού στρατού φαίνεται πως είναι ένας εκ των τριών διακινητών που συνελήφθησαν από άντρες του λιμενικού στην Κω,

Ο ίδιος μάλιστα αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες που μετέφερε και παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο. Από την πρώτη ανάλυση, έχει διαπιστωθεί πως κρυβόταν πίσω και από άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Όπως φαίνεται ήταν μέλος κυκλώματος και κέρδιζε χρήματα από τη διακίνηση μεταναστών.

Ο ρόλος του νεαρού, όχι μόνο στην υπόθεση της διακίνησης, αλλά κυρίως για το αν είχε και άλλους απώτερους στόχους, όπως για παράδειγμα την κατασκοπία ερευνάται από κλιμάκια ασφαλείας αλλά και της ΕΥΠ που έχουν μεταβεί από την πρώτη στιγμή στην Κω από την Αθήνα.




‘Όπως μάλιστα προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο κινητό του τηλέφωνο, ο καταδρομέας έχει και άλλες φορές κάνει παράνομες μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, καθώς βρέθηκαν σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Παράλληλα οι Αρχές ερευνούν προσεχτικά και την πιθανή ύπαρξη νέου κυκλώματος διακίνησης στην Κω, με πιθανή συμμετοχή και Ελλήνων καθώς τα περιστατικά έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Πάντως, οι εκτεταμένες περιπολίες του Λιμενικού που δυσκολεύουν τις λαθρομεταφορές φαίνεται πώς έχουν ξανα-ανεβάσει και τις τουρκικές «ταρίφες», αφού στις δύο τελευταίες περιπτώσεις οι μετανάστες δήλωσαν ότι πλήρωσαν 2.200 ευρώ ο καθένας για να αποπλεύσουν από την Αλικαρνασσό.