κως-μετανάστρια-γέννησε-στη-βεράντα-σ-642803
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.06.2019 | 19:00

Κως: Μετανάστρια γέννησε στη βεράντα σπιτιού (φωτο)

Ετοιμόγεννη γυναίκα από το Καμερούν η οποία μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες από το hot spot Σάμου στο hot spot Κω γέννησε τελικά στη βεράντα σπιτιού στο νησί!

Η γυναίκα πήγε στο αεροδρόμιο της Κω συνοδευόμενη από μία φίλη της, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Βλέποντας ότι αυτό ήταν αδύνατον, η ετοιμόγεννη σταμάτησε στο παρακείμενο σούπερ μάρκετ για να φορτίσει το κινητό της τηλέφωνο και να επιστρέψει στο hot spot. Περιμένοντας έξω στην αυλή, την πήρε ο ύπνος.

Βλέποντας την κάτοικος της περιοχής η κ. Καλλοτίνα Διακοδημητρίου, την κάλεσε να έρθει δίπλα στο σπίτι της να ξεκουραστεί και να την προσφέρει ένα ποτήρι νερό.

Με το που έφτασαν στην αυλή του σπιτιού την έπιασαν οι πόνοι και η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει.

moro1

Οι άνθρωποι του σπιτιού τα έχασαν. Πάνω στον πανικό τους πρόλαβαν να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο αλλά και μία συνταξιούχα μαία κάτοικο της περιοχής (την κ. Ιφιγένεια Αλαβέρα).

Αρχικά η απάντηση από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ ήταν ότι δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου και ότι θα έπρεπε να βρουν οι ίδιοι μέσο να κατεβάσουν τη γυναίκα στο Νοσοκομείο. Η έκκληση όμως ήταν επιτακτική ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ετοιμόγεννη γυναίκα ζητώντας μάλιστα να καλέσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο και να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα.

Η συνταξιούχος μαία κ. Αλαβέρα έτρεξε και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα που είχε ήδη γεννήσει πάνω σε μια ξαπλώστρα στην βεράντα του σπιτιού.

moro2

Το ασθενοφόρο έφτασε τελικά μετά από αρκετή ώρα, λόγω απόστασης αλλά και πιθανής απασχόλησης σε άλλο περιστατικό. Ενώ ο μοναδικός ιατρός του Κέντρου Υγείας της περιοχής δεν είχε εφημερία σήμερα κι εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πόλη της Κω.

Η κ. Αλαβέρα έκοψε τον ομφάλιο λώρο με αποστειρωμένο ψαλίδι και γάζες που έφερε μαζί του το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Βρέφος και μαμά διακομίστηκαν με το ασθενοφόρο στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Κω.

Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι το οποίο εξετάστηκε από την Παιδίατρο του Νοσοκομείου Κω.

Η μητέρα νοσηλεύεται, επίσης, χωρίς κανένα πρόβλημα, στη μαιευτική κλινική (είναι το τρίτο της παιδί).