κως-επιβάτης-έκρυβε-χασίς-στο-βραστήρ-458421
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.03.2018 | 14:22

Κως: Επιβάτης έκρυβε χασίς στο βραστήρα και λαθραίο καπνό στη βαλίτσα

Με το που κατέβηκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Κω κίνησε υποψίες ένας νεαρός αλλοδαπός και οι άνδρες της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου έκαναν φύλλο και φτερό τις αποσκευές του, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν πως η βαλίτσα του έκρυβε λαθραίο καπνό, ενώ ούτε ο… βραστήρας που μετέφερε ήταν «αθώος»!

Κρυμμένες μέσα στην ηλεκτρική συσκευή βρέθηκαν 61 συσκευασίες με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 103,7 γραμμαρίων τις οποίες ο 22χρονος σκόπευε να πουλήσει στο νησί, όπως και τα 50 τυποποιημένα πακέτα καπνού των 50 γραμμαρίων το καθένα χωρίς ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τα οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένα στην αποσκευή! Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο.

Ένα ανήλικο παιδί που περιφερόταν στο άλσος του φάρου Κακοκεφαλής στην Χαλκίδα, κίνησε υποψίες στους άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, οι οποίοι το σταμάτησαν για να του κάνουν έλεγχο. Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι είχε στις τσέπες του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δήλωσε χρήστης ναρκωτικών! Ο 15χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του για παραμέληση της επιμέλειας ανηλίκου.