κως-ελέγχους-ταχύτητας-από-την-τροχαί-1126163
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.01.2023 | 18:00

Κως: Ελέγχους ταχύτητας από την τροχαία ζητούν πολίτες

Στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Κω νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου με πολλαπλά κατάγματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο τρίτος επιβάτης της BMW, η οποία χθες το απόγευμα παρέκλινε της πορείας της, λόγω αυξημένης ταχύτητας, προσέκρουσε σε πινακίδες και στη συνέχεια σε τοιχίο κατοικίας καταλήγοντας στον κήπο του, προκαλώντας το θάνατο δυο ατόμων.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα Κυριακής 22 του Γενάρη στην είσοδο της πόλης στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού.

Στο ΙΧ, που κατευθύνονταν προς τα χωριά ,προερχόμενο από τη πόλη, επέβαιναν ο οδηγός, ηλικίας 45 ετών, ο οποίος βρέθηκε, μετά την πρόσκρουση, από τους διασώστες του ΕΚΑΒ εκτός του αυτοκινήτου έχοντας τις αισθήσεις του.

Επαφή με το περιβάλλον είχε και ο συνοδηγός 40-45 ετών, ο οποίος όμως χρειάστηκε την επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί από το όχημα ενώ λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του Νοσοκομείου εξέπνευσε.

Δυστυχώς ακαριαίος ήταν ο θάνατος της νεαρής γυναίκας, 30 ετών, η οποία κάθονταν στο πίσω κάθισμα και βρέθηκε εκτός αυτοκινήτου περνώντας από το παρμπρίζ της παλιάς BMW στο έδαφος.

Να σημειωθεί ότι η νεαρή γυναίκα ήταν σύντροφος του άνδρα που κατέληξε λίγη ώρα μετά το συμβάν. Και οι τρείς επιβαίνοντες στο μοιραίο όχημα είναι ομογενείς Ρωσικής καταγωγής.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του διαμένοντος στην κατοικία, στην οποία κατέληξε το αυτοκίνητο, προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ ότι αν η σύζυγος του έβγαινε στην αυλή να απλώσει ρούχα ίσως θρηνούσαμε και τρίτο νεκρό, λόγω βροχής, όμως, όπως υποστήριξε, ευτυχώς δεν συνέβη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου πολίτες και επαγγελματίες οδηγοί εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την μη διενέργεια ελέγχων ταχύτητας από τη Τροχαία, σε επίμαχα σημεία του επαρχιακού δρόμου, απαιτώντας από την Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση να το πράξει τώρα για να μην συνεχίσει η τοπική κοινωνία να θρηνεί ανθρώπινες ζωές.