Κορωνοϊός: Τριετής κάθειρξη και χρηματική ποινή για τους αρνητές γονείς - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

Κορωνοϊός: Τριετής κάθειρξη και χρηματική ποινή για τους αρνητές γονείς

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει την χώρα με αποτέλεσμα οι ειδικοί να προχωρούν στην πρόταση για επιβολή νέων μέτρων. Ως προς τα σχολεία, η μείωση της φυσικής παρουσία των μαθητών λόγω των αρνητών γονιών τους έχει προκαλέσει την συζήτηση για αυστηροποίηση της ποινής και μετατροπή του αδικήματος σε πλημμέλημα.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιάννα Παναγοπούλου, ποινικολόγος, μιλά στην ΕΡΤ και αναφέρει ότι αν και μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν ποινικές κυρώσεις, οι εισαγγελείς μπορούσαν να ασκήσουν δίωξη για τον τρόπο άσκησης της γονικής επιμέλειας.

Τι δήλωσε η δικηγόρος

«Μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 υπήρχε χρηματικό πρόστιμο για τα πταίσματα. Μετά την κατάργηση αυτής της διάταξης υπήρχε ένα νομοθετικό κενό» δήλωσε η κ. Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δικηγόρος, πλέον η συμπεριφορά αυτή έχει γενικευθεί και υπάρχουν πολλοί γονείς αρνητές οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να τα κρατούν στο σπίτι.

Αντιμέτωποι με κυρώσεις οι αρνητές γονείς

«Ο γονιός που είναι αρνητής και δεν στέλνει το παιδί στο σχολείο θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια και χρηματική ποινή. Θα κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια», ανέφερε η κ. Παναγοπούλου. Και όπως επισήμανε, η αλλαγή αυτή είναι επιβεβλημένη γιατί μέχρι τώρα υπήρχε ένα νομικό κενό.

«Δεν υπήρχε ένας μηχανισμός που να λειτουργεί και να προστατεύει τα παιδιά. Οι φορείς και οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να μεταβιβάζουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα για να παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη. Τώρα με τη θέσπιση αυτής της διάταξης αυστηροποιούνται τα πράγματα για να μην στερούν οι αρνητές γονείς στα παιδιά το δικαίωμα της γνώσης και της παιδείας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!