κορωνοϊός-στα-63-τα-θύματα-στην-ελλάδα-τ-748158
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.04.2020 | 22:13

Κορωνοϊός: Στα 63 τα θύματα στην Ελλάδα -Τέσσερις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Τρεσσερις νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες από τον κορωνοϊό καταγράφονται στη χώρα μας. Τα θύματα είναι ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ζωών που έχουν χαθεί στην Ελλάδα από τον covid-19 είναι 62.

Σύμφωνα με τοπικό site της Πάτρας  κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής και ένας ο 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο 41χρονος νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Τι είχε ανακοινώσει ο Τσιόδρας

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί στην Ελλάδα είχε φτάσει τους 59: το εικοσιτετράωρο από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης έως τις έξι σήμερα το απόγευμα χάθηκαν έξι άνθρωποι.

Παράλληλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1.613.

Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 92 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη.

Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Όσον αφορά στους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι δέκα γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.