κορωνοϊός-τραινοσε-διευκολύνσεις-με-176180
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2020 | 13:44

Κορωνοϊός-ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διευκολύνσεις με τα εισιτήρια και νέα μέτρα

Τη δυνατότητα ανταλλαγής του εισιτηρίου με ονομαστικό ταξιδιωτικό κουπόνι ίσης αξίας και με ισχύ ενός έτους θα έχουν οι επιβάτες που κατέχουν εισιτήρια με συγκεκριμένη ημερομηνία ταξιδιού, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, μετά και τις μαζικές ακυρώσεις ή αναβολές ταξιδιών, λόγω κορωνοϊού.

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. δηλώνει πως από την πρώτη μέρα έκδοσης οδηγιών από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς κι ακολουθεί το πρωτόκολλο καθαρισμών και απολυμάνσεων, έχοντας ενσωματώσει παράλληλα και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διαφυλάξει στο μέγιστο δυνατόν την υγεία των εργαζομένων και των επιβατών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

  • Πραγματοποιούνται εντατικοί καθαρισμοί με πιστοποιημένα υλικά απολύμανσης σε όλους τους συρμούς σε ημερήσια βάση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπου προβλέπεται συνεργείο καθαρισμού επί της αμαξοστοιχίας.
  • Έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά και οδηγίες προσωπικής υγιεινής σε όλα τα τρένα τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επιβάτες.
  • Πραγματοποιείται αλλαγή φίλτρων αέρα ανά μία εβδομάδα σε όλες τις αμαξοστοιχίες, ο δε αέρας εντός των τρένων είναι κατά 30% αέρας περιβάλλοντος και όχι ανακύκλωσης.
  • Στα σημεία πώλησης έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα (γάντια, αντισηπτικά) ώστε η ανταλλαγή χρημάτων και εισιτηρίων να γίνεται με τον πλέον ασφαλή τρόπο.
  • Το προσωπικό επί των αμαξοστοιχιών έχει ενημερωθεί για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιστατικού και έχει προμηθευτεί το προβλεπόμενο υλικό.
  • Έχει προβλεφθεί χώρος απομόνωσης περιστατικού επί των αμαξοστοιχιών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτρέπει το επιβατικό κοινό να εκδίδει ηλεκτρονικά εισιτήρια (tickets.trainose.gr, στο trainose mobile app) και να χρησιμοποιεί κάρτες αντί χαρτονομισμάτων ή κερμάτων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα εκδοτήρια.