κορωνοϊός-τώρα-και-delivery-τροφίμων-φαρμά-759910
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.04.2020 | 12:30

Κορωνοϊός: Τώρα και Delivery τροφίμων – φαρμάκων από τον Ρουβίκωνα

Θέλεις να προσφέρεις τρόφιμα ή φάρμακα σε συμπολίτες μας, που τα έχουν ανάγκη, αλλά δεν μπορείς αφού ακολουθείς τις οδηγίες της Πολιτείας και μένεις σπίτι; Δεν έχεις παρά να τηλεφωνήσεις στον Ρουβίκωνα σε ένα από τα 17 κινητά τηλέφωνά του, που αντιστοιχούν στους αντίστοιχους 17 τομείς ευθύνης που έχει χωρίσει την Αττική, και ένας εκπρόσωπός του θα έρθει να τα παραλάβει για να τα παραδώσει σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Μετά τις γνωστές σε όλους «παρεμβάσεις» της η αναρχική/αντεξουσιαστική συλλογικότητα στήνει δίκτυο αλληλεγγύης με παραλαβή και παράδοση κατ’οίκον τροφίμων και φαρμάκων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Από τα Εξάρχεια, του Γκύζη και την Κυψέλη έως το Κολωνάκι, το Ψυχικό και την Κηφισιά και από τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και την Πετρούπολη έως την Πεντέλη, τη Νέα Μάκρη και τη Ραφήνα ο Ρουβίκωνας δηλώνει έτοιμος να λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος μιας αλυσίδας κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή. Στην αρχή του πρώτου σταδίου μιας πολύπλευρης υγειονομικής/οικονομικής/πολιτικής αλλά και πολιτισμικής κρίσης. Κι όπως σε κάθε τέτοια συνθήκη υπάρχουν οι λίγοι ΄ντυμένοι΄ και οι πολλοί ΄γυμνοί΄. Ο Ρουβίκωνας όντας φύσει και θέση στην μεριά των πολλών κινητοποιεί τις δυνάμεις του, ανάμεσα σε πολλά άλλα και στο χτίσιμο δομών έμπρακτης αλληλεγγύης τις πιο κρίσιμες ώρες για όλους μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά την επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών την περασμένη Δευτέρα με είδη πρώτης ανάγκης, ο Ρουβίκωνας επιστρατεύει «την εφευρετικότητα, το ελευθεριακό οπλοστάσιο μεθόδων αυτοοργάνωσης  και την αφοσίωση στον σκοπό της υπεράσπισης της ζωής και των συμφερόντων της βάσης» και συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα.

«Οργανώνουμε έναν μηχανισμό που μπορεί να τα παραλάβει από τα σημεία που ο καθένας/μια που θέλει να συνεισφέρει, τα έχει αποθηκευμένα και τα παραδίδει επίσης στα σπίτια που δηλώνουν τις ανάγκες τους και στους ανθρώπους που αποκλεισμένοι, λόγω του κινδύνου και της φτώχειας, αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Ξεκινάμε με αυτόν τον τρόπο και στην πορεία, πειραματιζόμενοι, θα τροποποιούμε την δομή μας με κριτήριο την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Το κάλεσμα απευθύνεται «στον κόσμο της βάσης να στηρίξει έμπρακτα τους δικούς του ανθρώπους συνεισφέροντας από το όποιο ελάχιστο περίσσευμά του στην επιβίωση της δικής του, πλειοψηφικής ταξικής οικογένειας. Παρέχουμε μια σειρά τηλεφώνων και επαφών, όπου όποιος/α μπορεί να επικοινωνεί και να συνεννοείται για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων».

Η ενδεικτική λίστα ειδών πρώτης ανάγκης, που έχει συλλέγει ο Ρουβίκωνας, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Α. Τρόφιμα

Ζυμαρικά
Ρύζι
Πελτές/Σάλτσες
Όσπρια
Κονσέρβες
Καφές/Σοκολάτα/Άλλα ροφήματα
Μπισκότα
Φρυγανιές
Τρόφιμα μακράς διάρκειας
Αλάτι
Ζάχαρη
Ξύδι
Λάδι

Β. Είδη καθαρισμού & ατομικής υγιεινής

Υγρά καθαρισμού
Σαπούνια (χεριών, σώματος, μαλλιών)
Αντισηπτικά
Μάσκες
Γάντια
Μωρομάντηλα
Χαρτί υγείας

Γ. Φάρμακα

Παυσίπονα
Αντιπυρετικά
Αντιφλεγμονώδη
Αναπνευστικού
* Όχι φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο
* Όχι φάρμακα με μονή ή διπλή γραμμή