Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής

Τη λήψη νέων μέτρων, στο πλαίσιο της αποτροπής της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ευρύτερη Περιφέρεια, ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ηλεκτρονικά εισιτήρια, θερμομέτρηση κατά τη διάρκεια της εισόδου, παραστάσεις χωρίς διάλειμμα, απουσία έντυπου υλικό, οι απολυμάνσεις και τα κενά ανάμεσα σε θεατές είναι μεταξύ άλλων τα μέτρα που έλαβε το Μέγαρο Μουσικής.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η προμήθεια των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΜΜΘ θα γίνεται μέσα από την ψηφιακή του πλατφόρμα, ενώ υπογραμμίζει ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός τα εκδοτήρια δεν θα λειτουργούν μετά τις 18.00, δηλαδή κατά τις ώρες της προσέλευσης του κοινού και των παραστάσεων.

Στην είσοδο του Μεγάρου θα γίνεται θερμομέτρηση και υπάρχει πρόβλεψη να μην κάθονται μαζί άτομα που έχουν βγάλει εισιτήριο χωριστά, ενώ η μέγιστη πληρότητα των αιθουσών καθορίζεται από την εκάστοτε θέση της Περιφερειακής Ενότητας ή του Δήμου Θεσσαλονίκης στον επιδημιολογικό χάρτη. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς διάλειμμα και δεν θα διατίθενται πλέον έντυπα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ή με άλλο υλικό.

Παράλληλα, όλοι οι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά και πριν από κάθε εκδήλωση, ενώ οι ταξιθέτες, εκτός των άλλων, φροντίζουν ώστε το κοινό να συμμορφώνεται με τις υγειονομικές οδηγίες (μάσκες, αποστάσεις κλπ.).

Η χρήση των ανελκυστήρων επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που είναι εντελώς απαραίτητο και το κυλικείο λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους χώρους του Μεγάρου.

Τέλος, υπάρχει ιατρός παραστάσεων, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση θεατών με ύποπτα συμπτώματα και να δώσει τις ανάλογες οδηγίες, ενώ έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος για την απομόνωση και την ασφαλή αποχώρηση τυχόν ύποπτου κρούσματος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!