κορωνοϊός-συλλήψεις-στην-κρήτη-άνοιξ-471736
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2020 | 09:02

Κορωνοϊός: Συλλήψεις στην Κρήτη-Άνοιξε καφενείο, κομμωτήριο και στούντιο τατουάζ

Πλήρη αναισθησία και αδιαφορία επιδεικνύουν μερικοί καταστηματάρχης για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό.

Μόνο στο Ηράκλειο της Κρήτης η αστυνομία, η οποία κάνει συνέχεια περιπολίες, έχει βρει έξι παραβάτες οι οποίοι συνελήφθησαν και δικάστηκαν στο Αυτόφωρο με βαριές ποινές.

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή με  έναν κομμωτή, έναν ιδιοκτήτη καφενείου καθώς κι έναν ιδιοκτήτη φούρνου με τραπεζοκαθίσματα που δεν πήραν στα σοβαρά τα μέτρα για το κλείσιμο των καταστημάτων που είχε λάβει και άνοιξαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν ενώ οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με το δικαστήριο να τους καταδικάζει σε ένα χρόνο φυλάκισης και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα καταγράφηκαν άλλες δύο συλλήψεις. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη στούντιο τατουάζ κι έναν ιδιοκτήτη καφενείου που επίσης ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης.

Το απόγευμα της Δευτέρα σημειώθηκε νέα σύλληψη και συγκεκριμένα σε χωριό του δήμου Γόρτυνας. Οι αρχές εντόπισαν ένα καφενείο ανοιχτό με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μήνες με αναστολή.