κορωνοϊός-στην-ελλάδα-έκτακτα-μέτρα-σ-723925
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2020 | 15:12

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα σε χερσαία & θαλάσσια σύνορα

Τις σχετικές ανακοινώσεις για το έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊού έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σε πλήρη εργήγορση όλες οι υπηρεσίες της χώρας λόγω της έλευσης του κορονοϊού. Μετά και το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνα, το δεύτερο ήταν το παιδί της 38χρονης , από την Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων.

Ειδικότερα, από σήμερα η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.

Επί της ουσίας η Ελλάδα αναβαθμίζει στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων της για την μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση. Για το σκοπό αυτό «έχω ήδη δώσει εντολές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε «για την απόφαση αυτή έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που οφείλει να την αντιμετωπίσει ως ένα μέτρο προστασίας της Υγείας ολόκληρης της Ευρώπης. Το ίδιο θα γίνει και προς την Τουρκία. Ενώ ξεκινά και μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών».